Чт, 2024-03-28, 17:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Листопад » 4 » В Україні нові міністри: ВР прогосувала за нових урядовців
14:18
В Україні нові міністри: ВР прогосувала за нових урядовців
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рада призначила Верещук головою Мінреінтеграції

ВР прогосувала за нових міністрів Рада підтримала призначення на посаду депутатки від "Слуги народу" Ірини Верещук на посаду віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Рішення про призначення Верещук на посаду підтримали 260 нардепів. Серед них 218 голосів віддали члени фракції партії "Слуга народу".
Чим займатиметься Верещук на посаді

Під час виступу у парламенті Верещук заявила, що на новій посаді планує виконувати положення профільних нормативних актів та програми, зокрема Плану реалізації стратегії деокупації та реінтеграції Криму, який містить 158 позицій, відповідальність за виконання 95 з яких несе Міністерство реінтеграції.

"Ми почнемо з того, що проведемо аудит виконання, тобто перевірку, наскільки міністерство виконує профільні закони, постанови Кабінету міністрів указів президента та рішень РНБО. За результатами аудиту виконання ми скоригуємо пріоритети, робочі плани та дедлайни", – зазначила посадовиця.

Також Верещук планує створити експертну і громадську ради при міністерстві.

"Ми маємо посилити комунікацію з громадськими інститутами та експертною спільнотою", – підкреслила вона.

Посадовиця додала, що вважає своїми пріоритетними завданнями забезпечити належне фінансування проєктів з реінтеграції, мобілізувати фінансові зусилля міжнародних партнерів для реалізації проєктів з Донбасу і Криму, проводити інформаційну політику, спрямовану на мешканців окупованих територій, а також проводити активну дипломатичну та юридичну роботу. Для цього вона вважає важливим створення до кінця 2021 року спеціалізованої державної установи "Український національний центр розбудови миру" для збору доказової бази порушень прав, пов’язаних із тимчасовою окупацією українських територій та російською агресією.

При цьому головним пріоритетом Верещук назвала роботу із молоддю.

"Саме для них і з ними ми будемо повертати наш Крим і Донбас. Я буду приділяти особливу увагу питанням освіти й працевлаштування молоді з тимчасово окупованих територій. Ми хочемо, щоб нова сторінка їхнього життя починалась із переїзду на підконтрольну територію, де на них чекатимуть толерантні люди, якісна освіта, робота іпотека, гарні друзі й можливість створити сім’ю", – підсумувала посадовиця.

Що відомо про Верещук

Верещук 5 років була міською головою міста Рава-Руська Львівської області. До цього вона обіймала посаду заступниці голови Жовківської районної держадміністації з гуманітарних питань та зовнішньої політики.

У 2019 році балотувалася у Верховну раду по партійному списку "Слуги народу" під 29 номером. На місцевих виборах у 2020 році Верещук стала офіційною кандидаткою на посаду мера Києва від партії.

У праймеріз вона обійшла Олександра Дубінського, Миколу Тищенка та інших кандидатів. За Верещук проголосувало 5,44% мешканців Києва – кандидатка посіла 5 місце за кількістю голосів.

Рада підтримала призначення Рябікіна очільником Мінстратегпрому

Новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості призначили Павла Рябікіна. За відповідне рішення проголосували 237 народних депутатів.

На цій посаді він замінив Олега Уруського. До призначення на посаду Павло Рябікін був головою Державної митної служби.

Народився у Києві. Закінчив Київський університет імені Тараса Шевченка, факультет міжнародних відносин та міжнародного права. Стажувався у Лейпцизькому та Кільському університета. Є юристом-міжнародником.

Павло Рябікін тричі був народним депутатом України (III, IV і VII скликань). З березня 2005 до серпня 2006 обіймав посаду заступника міністра транспорту та зв’язку України.

У 2005-2006 роках Павло Рябікін очолював наглядову раду авіакомпанії МАУ, а у березні 2017 року Кабінет міністрів призначив його головою Міжнародного аеропорту Бориспіль.

28 жовтня 2020 року Рябікіна визнали переможцем конкурсу на посаду голови Державної митної служби. 18 листопада Кабмін затвердив його кандидатуру на посаду.

За 2020 рік Павло Рябікін задекларував дві квартири у Києві площею 235,9 кв. м і 103,9 кв. м. та понад 10 млн грн доходу.

Також у декларації є антикварні вироби, брендові наручні годинники, п’ять автомобілів марок BMW, Mercedes Benz, Dodge Ram Van, AUDI Q8 і Land Rover Range Rover Evoque.

Новим міністром економіки стала Свириденко

Віце-прем'єр-міністром - міністром економіки України стала Юлія Свириденко. Рішення прийняла Рада 4 листопада.

Новим міністром економіки стала Юлія Свириденко. Таке рішення підтримали 256 народних депутатів.

Як проголосували фракції:

  • "Слуга народу" - 214 за.
  • ОПЗЖ - 0 за.
  • "Європейська солідарність" - 0 за.
  • "Батьківщина" - 0 за.
  • "Голос" - 0 за.
  • Група "За майбутнє" - 13 за.
  • Група "Довіра" - 20 за.

Що відомо про Свириденко

З грудня 2020 року Свириденко працювала в Офісі президента на посаді заступника керівника, де займається економічними питаннями, зв'язками з інвесторами. Вона також займається розробкою заходів для стимулювання економічного зростання України у 2021–2022 роках.

Крім того, з грудня 2020 року Свириденко очолює створену президентом Володимиром Зеленським Раду зі сприяння бізнесу.

У червні-вересні Свириденко також була членом наглядової ради НАК "Нафтогаз України". З березня 2020 по лютий 2021 року входила до складу української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі, до підгрупи з економічних та соціальних питань.

Верховна Рада призначила Резнікова міністром оборони України

Верховна Рада призначила Олексія Резнікова міністром оборони України. За дане рішення проголосували 273 народних депутати.

Відповідно до Конституції, його кандидатуру вніс до парламенту президент України Володимир Зеленський.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 411 | Додав: abel | Теги: Уряд, міністри, рада, Призначення
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ