Ср, 2024-04-24, 21:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 11 » в Україні почалася друга хвиля грипу, та медики запевняють, що невдовзі вона завершиться
16:06
в Україні почалася друга хвиля грипу, та медики запевняють, що невдовзі вона завершиться
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

В Україні спостерігається стрімке зростання захворюваності людей на грип, зокрема і на свинячий. Вірус вже скосив Івано-Франківщину, де, за даними Мінздоров'я, на 50% перевищено епідемічний поріг (на 11% - на Луганщині), пише видання "Сегодня".

Хоча ще днями місцеві медики переконували, що спалаху грипу та ГРВІ можна не боятися, мовляв, критичний період минув. На межі епідемії і Київ - за кілька днів кількість хворих зросла на 8%, і зараз хворіють 25 тисяч киян. З кожним днем грипує все більше жителів Львова та Рівного.

У львівській СЕС запевняють, що спалаху в місті немає. Але анонімно лікарі розповіли, що не встигають на виклики до тих, хто підхопив вірус. "Багато львів'ян хворіють з температурою під сорок, люди помирають від ускладнень. Певно, пішла друга хвиля грипу", - зізнався терапевт однієї з поліклінік. У Львові люди масово приймають препарати для профілактики грипу.

У Києві, порівняно з минулим тижнем, захворюваність на ГРВІ зросла, але епідемію столичні лікарі не оголошують. "У столиці зараз до півтори тисячі викликів на день. У кількох пацієнтів підтвердився діагноз "свинячий грип". Щоправда, далеко не всім, хто звертається із симптомами грипу, роблять аналізи на тип вірусу (відповідно, хворих на грип типу А/H1N1 може бути більше)", - розповів заступник начальника управління охорони здоров'я Київської міськадміністрації Володимир Загородній.

Те, що по Україні активно ходить свинячий грип, підтвердив і головний санлікар України Сергій Риженко: "Нині дійсно вірус А/H1N1 витісняє вірус групи B (звичайний грип)". Але одразу заспокоїв: мовляв, без паніки - лікарі вже знають, як лікувати інфекцію, яка злякала всіх наприкінці 2009 року. А за два тижні, за прогнозами лікарів, усе остаточно заспокоїться, потеплішає, і хвороба відійде.

За даними Риженка, за цей сезон від ускладнень грипу померли 20 людей, що в 50 разів менше, ніж у 2009-2010 роках, коли в Україні була епідемія "свинячого грипу". Жертв стало менше, на думку медиків, завдяки вакцинації і лікуванню "Таміфлю". Цього року вакциною проти грипу щепили втричі більше людей, ніж минулого (600 тисяч українців). Крім того, раніше уряд вирішив дозволити використання ліків, які було закуплено 2009 року для боротьби з епідемією грипу, для допомоги людям, в яких є "інші захворювання"

Крім того, як повідомлялося раніше, у Сімферополі свинячий грип A/H1N1 виявлено у семи пацієнток пологового будинку. Лікарі запевняють, що всі жінки вже на стадії одужання. А ще на початку лютого смерть від каліфорнійського грипу було зафіксовано в Харкові. 32-річна жінка померла в одній з лікарень Харкова від пневмонії.

Раніше Мінздоров'я України повідомляло, що під час сезонної епідемії грипу в 2010/11 очікувався середній рівень захворюваності грипом і гострою респіраторною вірусною інфекцією. Експерти заявляли, що медики зробили висновки з минулорічної епідемії і до епідемії 2010 року підходять більш підготовленими, тому українці мали легше пережити грип цього року.

Проте ВООЗ прогнозувала, що можуть захворіти до 3,5 млн осіб під час можливої сезонної епідемії грипу в Україні в 2010-2011 роках. Перші спалахи епідемії очікувалися ще в жовтні, а основна хвиля епідемії - в грудні-січні.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1004 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ