Чт, 2024-04-25, 07:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 25 » В Україні різниця між доходами найбагатших і найбідніших - 5,4 раза
16:38
В Україні різниця між доходами найбагатших і найбідніших - 5,4 раза
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У 2011 році доходи 10% найбагатших українців були в 5,4 раза більшими за доходи 10% найбідніших. Про це йдеться в аналітичному звіті "Ерсте Банку", передає FINANCE.UA.

Співвідношення доходів багатих і бідних залишилося майже незмінним з 2011 року. Згідно з дослідженням ООН, меншу різницю між доходами багатих і бідних, ніж в Україні, мали лише п'ять країн - Фінляндія, Угорщина, Боснія, Чехія і Японія.

Тіньова економіка дещо спотворює статистику різниці в доходах, проте навіть з її урахуванням позиція України в рейтингу країн за рівністю доходів істотно не зміниться. Значний обсяг тіньової економіки присутній у багатьох країнах, а неофіційні доходи притаманні майже всім верствам населення.

"Причиною невеликої різниці в доходах між багатими і бідними в Україні є значні витрати на соціальне забезпечення стосовно ВВП. Зокрема, Україна посідає одне з перших місць у світі за співвідношенням витрат на пенсію до ВВП, а також 5-те місце за обсягами соціальних витрат і субсидій у ВВП. Високе місце в рейтингах за обсягами соціальних витрат, відповідно, виводить Україну в першість у рейтингу рівності доходів", - розповів Мар'ян Заблоцький, аналітик "Ерсте Банку".

Високі соціальні витрати є спадщиною, яка дісталася Україні від СРСР, бо люди все ще очікують значної допомоги від держави і вважають, що вона має відігравати суттєву роль в організації їхнього добробуту. Крім цього, платники податків часто не бачать зв'язку між своїми платежами до бюджету і джерелами його наповнення.

Абсолютна більшість податкових надходжень, які формуються нарахуванням на зарплату, податок з доходів фізичних осіб, ПДВ, акциз, здійснюються підприємцями без заповнення фактичними платниками (споживачами, співробітниками) будь-яких декларацій. Тому ідея про збільшення доходів бюджету і підвищення соціальних витрат залишається дуже популярною.

Нарощування соціальних виплат буде, ймовірно, основною темою для дискусії в 2012 році. Витрати бюджету на соціальне забезпечення один раз вже було збільшено 12 квітня. Вони передбачають додаткові 33 млрд грн видатків на соціальні потреби, що становить 2,2% ВВП. "Значні соціальні витрати є величезним тягарем для платників податків і збільшують обсяг державного боргу, який вже перевищив розмір річного бюджету країни. Крім цього, штучне збільшення доходів населення призводить до більших темпів зростання імпорту, ніж експорту, що в свою чергу сприяє тиску на обмінний курс гривні", - зазначив Заблоцький.

Нагадаємо, у 2012 році доходи в розмірі понад 1 млн грн задекларувала 2291 особа, що на 754 людини більше, ніж торік. Загальна сума отриманого доходу зазначеними громадянами становить 15,1 млрд грн, що на 5,3 млрд грн більше, ніж минулого року (в 2011 році - 9,8 млрд грн).

Зазначимо, що сумарні статки українських найвищих чиновників - давно перевищили 2 мільярди гривень. Для порівняння, статки британських міністрів оцінюються в 70 млн фунтів (788 млн гривень).


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: Україні різниця між доходами найбаг, 4 раза
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ