Сб, 2024-04-27, 06:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 24 » В Україні склали список "нев'їзних" до США: Янукович у ньому перший
19:21
В Україні склали список "нев'їзних" до США: Янукович у ньому перший
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Об'єднана опозиція має намір надати Державному департаменту США список посадових осіб, причетних до переслідування колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко та інших політичних лідерів, які пов'язані з Помаранчевою революцією. Про це депутат Верховної Ради Сергій Власенко (фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина") заявив журналістам у Харкові, передає прес-служба БЮТ.

"Ми звернемося до Держдепартаменту як Об'єднана опозиція з нашим баченням ситуації й нашим варіантом списку, але остаточне рішення буде приймати, звичайно ж, Державний департамент", - сказав Власенко.

Він зазначив, що список попередньо було передано до Сенату США, але Власенко переконаний, що він буде значно розширений. На думку Власенка, очолювати список повинен президент Віктор Янукович, який особисто організовує і контролює кожен крок у справі Тимошенко.

2-м номером у цьому списку повинен стояти Олександр Янукович, який є основним фінансовим спонсором тоталітарного режиму в Україні. "Саме для збагачення цієї людини Янукович посадив лідерів опозиції у в'язницю, тобто для того, щоб зберігати свою владу і давати своєму синові можливість незаконно збагачуватися", - сказав Власенко.

Номером 3 у цьому списку повинен бути генеральний прокурор Віктор Пшонка. "Насправді він просто родич президента і виконує всі його вказівки", - підкреслив Власенко.

Також у списку має бути перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, який підписав незаконний обвинувальний висновок у газовій справі Тимошенко. Крім того, у ньому повинні бути прокурори, слідчі та судді, які як безпосередньо виносили свідомо незаконні рішення в справі Тимошенко, організовували такі дії.

"Зокрема, мова йде про голову Печерського районного суду Києва Інну Отрош, яка займається юридичним супроводом організації політичних репресій в Україні", - сказав Власенко.

Він зазначив, що Печерський райсуд став розсадником політично мотивованих справ і незаконних рішень. На думку Власенка, до списку повинен увійти також прем'єр-міністр Микола Азаров, який є елементом репресивної машини, створеної в Україні, а також керівники правоохоронних органів, які займалися слідством у справах Тимошенко і Юрія Луценка, забезпечували оперативно-розшукові дії у цих справах і здійснюють незаконне прослуховування депутатів Ради у зв'язку зі справою Тимошенко.

Раніше Сенат США схвалив резолюцію, яку запропонував сенатор-республіканець Джеймс Інхоф у співавторстві з демократом Діком Дурбіном, і закликав Держдепартамент США ввести санкції щодо посадових осіб України, причетних до політичного переслідування Тимошенко.

Міністерство закордонних справ України вважає, що схвалена Сенатом резолюція не відображає думок всіх сенаторів і не є обов'язковою для виконання. Комітет із міжнародних відносин Сенату США рекомендує Сенату закликати Державний департамент США обмежити видачу віз для українських чиновників, причетних до позбавлення волі та жорстокого поводження з Тимошенко.

А народний депутат, перший заступник голови комітету Верховної Ради України у закордонних справах Тарас Чорновіл, вважає, що поява резолюції щодо України свідчить, що ситуація серйозна, і Україна увійшла до кола країн-ворогів США.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: Янукович, США, Україна, список нев'їзних
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ