Чт, 2024-04-25, 14:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 1 » В Україні в перший клас цього року підуть понад 400 тисяч дітей
12:58
В Україні в перший клас цього року підуть понад 400 тисяч дітей
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  1 вересня в Україні відзначається День знань. Сьогодні по всій країні у навчальних закладах лунають перші дзвінки, сповіщаючи про початок нового навчального року.

За словами Міністра освіти і науки Дмитра Табачника, в цьому році 20,6 тисячі шкіл приймуть понад 4 млн 300 тис учнів, у тому числі 405,5 тисячі першокласників (проти 393 тисяч минулого року) та 370 тисяч одинадцятикласників, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Київські школярі будуть здобувати освіту в 525 загальноосвітніх навчальних закладах. На свято Першого дзвінка в столичні школи прийдуть близько 226 тис учнів. З-поміж них, за попередніми розрахунками, майже 26 тис першокласників (23 тисячі - торік).

Нинішнім літом українське законодавство у сфері освіти знову піддалося змінам, результатом яких стало повернення до 11-річної системи навчання і введення обов'язкової дошкільної освіти з п'яти років.

При цьому в Міністерстві освіти і науки стверджують, що примусово ніхто не буде готувати дітей старшого дошкільного віку до шкільного навчання і жодні спеціальні програми, а тим більше підручники не потрібні. Приймати дітей на дошкільне навчання будуть протягом усього року, при цьому батьки мають право обирати різні форми здобуття дітьми дошкільної освіти. Жодних документів про отримання дітьми дошкільної освіти не передбачається.

Згідно із Законом про загальну середню освіту, прийнятому у травні 1999 року, у День знань - 1 вересня - починається навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності.

Янукович у День знань розповів київським дітям, заради чого ходив у школу

Президент України Віктор Янукович привітав співвітчизників з Днем знань і початком нового навчального року.

"Це особливе і хвилююче свято ми неодмінно пов'язуємо з прагненням до інтелектуального та духовного збагачення, гармонійного розвитку кожної особистості, утвердження України як високорозвиненої європейської країни", - зазначив глава держави у своєму привітанні, повідомляє прес-служба президента.

За словами президента, наше суспільство все більше усвідомлює значення освіти як головного чинника модернізації країни та втілення стратегічних реформ для якісних змін і підвищення соціальних стандартів життя.

"Освічені люди, кваліфіковані кадри є основним багатством і перспективою держави. Як Президент України своїми пріоритетами і завданнями національної безпеки бачу турботу про розвиток інтелектуального потенціалу нації, формування економіки, заснованої на знаннях", - наголосив Янукович.

Він також подякував педагогам за благородну і подвижницьку місію. "Ви виховуєте наше майбутнє, відкриваєте перед молодими нові горизонти пізнання себе і світу. Ми все робитимемо для того, щоб ваша відповідальна праця належним чином цінувалася, а престиж Учителя неухильно зростав", - пообіцяв глава держави.

Він побажав українцям міцного здоров'я, творчої наснаги та впевненості у власних силах.

Янукович сьогодні взяв участь в урочистостях з нагоди Дня знань і початку нового навчального року у спеціалізованій школі з поглибленим вивченням англійської мови №16 м. Києва (вул. Вишгородська, 42/1).

У відповідь на запитання, чи любив він ходити до школи, президент трохи заперечливо хитнув головою і сказав: "Я такий, як і всі". "Було по-різному. З однієї сторони, хотілося друзів завжди побачити після літа, поділитися враженнями..." - згадав Янукович.

За його словами, в його табелі було лише чотири "четвірки", всі інші - "п'ятірки". За словами президента, "четвірки" в нього були з української мови та літератури, з російської мови та літератури.

"Там була одна вчителька, вона була дуже сувора", - зазначив Янукович.

При цьому президент не відповів на запитання, яким був його улюблений предмет. "Я завжди любив спорт", - згадав Янукович пізніше.

Президент подарував київській школі №16 із поглибленим вивченням англійської мови комп'ютерний клас.

"Ви ж не думайте, що я прийшов сьогодні з порожніми руками. Я хочу залишити добру пам'ять для наших учнів - і подарувати цій школі сучасний комп'ютерний клас", - заявив він, виступаючи перед присутніми на святковій лінійці.

"Я хочу побажати всім нам віри в те, що ми з року в рік будемо будувати нашу красиву державу", - додав президент.

Після цього на подвір'ї школи відбувся невеличкий танцювальний виступ, який підготували діти, після чого урочисте зібрання продовжилося в будівлі школи.

У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров візьме участь у святі Першого дзвоника та Дня знань у школі села Щасливе Бориспільського району Київської області.

Темою першого уроку в ряді українських шкіл стане гасло з президентської кампанії Віктора Януковича "Україна для людей".

А о 8.00 в Київському національному університеті внутрішніх справ (Києво-Святошинський район, 21-й кілометр траси Київ-Одеса, факультет спеціальної та фізичної підготовки КНУВС) з нагоди Дня знань відбулися урочистості за участю міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. Зокрема, пройшли показові виступи спецпідрозділів ОВС, а також роздали "курсантську" кашу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 972 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ