Чт, 2024-04-25, 23:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 25 » В Україні відновлюється практика сталінських трійок, вважають губернатори-"свободівці"
16:36
В Україні відновлюється практика сталінських трійок, вважають губернатори-"свободівці"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голови Тернопільської обласної ради Олексій Кайда, Львівської облради Олег Панькевич та Івано-Франківської облради Олександр Сич вимагають від президента України Віктора Януковича припинити репресії проти українських патріотів, передає УНІАН.

Про це йдеться у зверненні, яке Кайда, Панькевич та Сич 24 січня передали Януковичу після закінчення засідання Ради регіонів. Аналогічні листи голови облрад направили прем’єр-міністру України Миколі Азарову, голові Верховної Ради України Володимиру Литвину, генеральному прокурору Віктору Пшонці, Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Ніні Карпачовій.

У своїх звернення голови облрад, які є представниками ВО "Свобода", зазначають, що протягом двох останніх тижнів "за підозрою у вчиненні неіснуючих злочинів" правоохоронні органи затримали кілька десятків молодих українців та представників інтелігенції.

"Міліція проводить затримання з грубим порушенням Конституції та законів України, нехтуючи процесуальними нормами, правоохоронці не повідомляють рідних про затримання, тримають у секреті місце утримання заарештованих, до затриманих не допускають адвокатів та застосовують методи фізичного і морального тиску", – йдеться у зверненні.

Голови трьох облрад також вказують, що у Запоріжжі досі залишаються ув’язненими більше десяти осіб, зокрема Юрій Гудименко, Едуард Андрющенко, Пилип Таран, Василь Лабайчук, Роман Хмара, Сергій Борисенко, Олексій Зануда, Віталій Вишнюк, Василь Абрамів, Юрій Пономаренко, Анатолій Онуфрійчук.

"Це молоді хлопці, більшість - у віці від 17 до 22 років, офіційним звинуваченням щодо яких є нібито співучасть у першій спробі руйнування "малої архітектурної споруди, бюсту Йосипа Сталіна" (саме так зазначено у постанові про притягнення як обвинуваченого) у Запоріжжі 28 грудня 2010 року. Однак виглядає так, що справжньою причиною затримання стала належність до українських патріотичних організацій, або й взагалі свідома громадянська позиція", – переконані підписанти звернення.

Вони додали, що найбільш кричущими є порушення Конституції та законів щодо голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" з молодіжних питань Гудименка, якого заарештували 1 січня 2011 року близько першої години ночі, інкримінуючи знищення пам'ятника Сталіну у Запоріжжі шляхом вибуху (ч.2 ст.192 Кримінального кодексу України).

"Коли ж міліції не вдалося "повісити" на Гудименка цю справу, вона реанімувала закриту рік тому справу про обливання фарбою пам'ятника Дзержинському, яке Гудименко нiбито вчинив ще у травні минулого року. Вдруге Гудименка затримали 10 січня і, незважаючи на те, що такий проступок кваліфікується як дрібне адміністративне правопорушення, проти нього за вказівкою прокурора Запорізької області Павлова порушено кримінальну справу та обрано запобіжний захід взяття під варту! 20 січня 2011 року суддя Жовтневого районного суду Запоріжжя Світлицька В.М. задовольнила підтримане прокурором подання слідчого Жовтневого райвідділу міліції Бібіка Є.В. про арешт Гудименка, постановивши тримати Гудименка під вартою (у СІЗО) на період слідства (за законом до двох місяців)", – йдеться у зверненні.

Ці факти, переконані голови трьох облрад, яскраво свідчать про замовний характер справ, "єдиною метою яких є організація політичного тиску та проведення репресій проти українських патріотів".

"В Україні швидкими темпами, коли слідчий МВС, брутально порушуючи всі конституційні та процесуальні норми, застосовуючи тортури та тиск, "шиє" справу, прокуратура покриває і жодним чином не реагує на кричущі порушення закону, а підконтрольний суд освячує це свавілля, штампуючи потрібні, абсолютно протизаконні рішення", – вважають голови облрад.

У їхньому зверненні також сказано, що у кабінетах слідчих побували вже тисячі українців: патріотична молодь, інтелігенція, письменники, журналісти, історики та викладачі, які не приховують своїх патріотичних переконань та відверто висловлюють свою незгоду з діями влади.

Відтак голови облрад вимагають припинити відновлення політики сталінізму в Україні, публічно засудити сталінізм та вжити заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності його адептів, припинити переслідування в Україні з політичних мотивів і вжити заходів щодо негайного звільнення політичних в'язнів Гудименка, Андрющенка, Тарана, Лабайчука, Хмару, Борисенка, Зануду, Вишнюка, Абраміва, Пономаренка, Онуфрійчука та інших.

Також підписанти звернення вимагають від президента звільнити міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова за здійснювані його відомством "політичні репресії та зобов’язати притягнути до відповідальності правоохоронців, що вдаються до політичних переслідувань".

Всеукраїнське об`єднання "Свобода" заявило про затримання 1 січня голови й заступника голови своєї Запорізької обласної організації за підозрою у знищенні шляхом вибуху пам'ятника Сталіну в Запоріжжі. "Свобода" заявляла про провокації проти партії.

Затримання і арешти членів організації тривали протягом 8, 9 і 10 січня. Затримання членів організації відбувалося не тільки в Запоріжжі, а й у Харкові та західних областях України.

Також правоохоронні органи затримали та заарештували понад десять членів Всеукраїнської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери. Як відзначили в організації, заарештованим висувають звинувачення у тероризмі у зв'язку з вибухом в Запоріжжі.

Пізніше стало відомо, що членів організації "Тризуб" звинуватили також і в підпалі офісу Партії регіонів 1 січня.

У свою чергу, у "Тризубі" заявляють про "непричетність до будь-яких терористичних актів і про свою відданість справі патріотичного виховання української молоді".

13 січня на волю відпустили частину затриманих членів ВО "Тризуб". Проте шістьох "тризубівців" було доставлено до Запоріжжя, де на них чекає суд. Також наступного дня одного з затриманих активістів організації "Тризуб" Ростислава Винаря відпустили під підписку про невиїзд.

А 19 січня за підозрою у пошкодженні пам'ятника Сталіну у Запоріжжі правоохоронці затримали ще двох членів Всеукраїнської організації "Тризуб" – Онуфрійчука й Абраміва.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 908 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ