Пт, 2024-04-26, 03:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 26 » В Україні вітають визнання її європейської перспективи Європарламентом
18:37
В Україні вітають визнання її європейської перспективи Європарламентом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


В Україні вітають одностайне ухвалення 25 лютого Європейським парламентом резолюції щодо ситуації в Україні. "Ми високо цінуємо незмінну увагу цієї впливової європейської інституції, дружню підтримку та пораду якої ми завжди відчували в нашій країні", - про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України у зв’язку з ухваленням Європейським парламентом резолюції щодо ситуації в Україні, передає прес-служба міністерства.
"Резолюція Європарламенту є наслідком проведення в Україні прозорих та демократичних виборів президента України та свідченням того, що Європейський Союз готовий підтримати нашу державу на шляху наближення до ЄС" - йдеться в заяві.

У НУ-НС кажуть, що проект резолюції Європарламенту готувався "під перемогу Тимошенко"

"Зазначаємо вкрай важливі та довгоочікувані сигнали з боку Європейського парламенту щодо визнання європейської перспективи України та готовності розпочати розробку "дорожньої карти" безвізового режиму для громадян України. Сподіваємося, що такі позитивні сигнали знайдуть своє відображення у тексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - наголошується в заяві.

У МЗС кажуть, що Україна робитиме все можливе для надання нової динаміки розвитку взаємодії між Україною та ЄС і втілення необхідних для цього системних реформ. Важливою нагодою у цьому контексті, як йдеться в заяві, стане перший закордонний візит новообраного президента України Віктора Януковича, як глави держави, до Брюсселя 1 березня 2010 р.

- У НУ-НС кажуть, що проект резолюції Європарламенту готувався "під перемогу Тимошенко"

Тим часом народний депутат Микола Катеринчук має намір внести до ВР проект постанови щодо перспектив членства України в Євросоюзі. Про це народний депутат заявив у ефірі телеканалу ТВі, коментуючи останнє резонансне рішення Європарламенту щодо України.

"Парламент має визначитися," – заявив політик.

"Насправді це рішення (Європаламенту) готувалося під перемогу Тимошенко", – зізнався депутат. За його словами, ЄС визначився зі стратегією свого розширення. "Вони (ЄС) простягнули руку Януковичу, розуміючи, що він ніколи її не потисне, і для ЄС це зараз можливість передихнути і вирішити зараз свої внутрішні проблеми в ЄС. Якщо би перемогла Тимошенко, ми ставили би ці питання все більш наполегливо, і вони руку цю потиснули би", – переконаний депутат від НУ-НС.

"Заграваючи з Януковичем, вони (ЄС) розуміють, що він працюватиме в напрямку задоволення інтересів РФ, і це фактично для них є вигідно, тому що за п’ять років багато зміниться в самому ЄС, але вони на залишать сам на сам нашу демократію, тому що дуже бояться другої Білорусі", – наголосив депутат.

"Завжди суспільства проходили такі часи, коли через демократичні процедури приходили до влади і такі політики як білоруський лідер... Яка це буде демократія (в Україні), залежить в тому числі від нас, від опозиції," – переконаний Катеринчук.

Зазначимо, що Європейський парламент у четвер проголосував резолюцію щодо України, в якій, зокрема, міститься пункт про можливість для Києва надіслати запит щодо членства в Європейському Союзі.

Так, у пункті Б документа сказано: "Оскільки Україна є європейською державою, і відповідно до статті 49 Угоди про Європейський Союз, може надіслати запит щодо членства в ЄС, як усі європейські країни, які віддані принципам свободи, демократії, поваги прав людини та основ свобод, а також верховенства права".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1192 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ