Вт, 2024-04-16, 17:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 9 » в Україну їде шеф європейської дипломатії Ештон для повномасштабних переговорів
13:52
в Україну їде шеф європейської дипломатії Ештон для повномасштабних переговорів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Глава дипломатичного відомства Євросоюзу Кетрін Ештон відвідає Україну 1-2 березня. Експерти вважають, що в ході візиту не варто очікувати жорстких заяв від імені ЄС про внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Тим часом переговори пані Ештон стануть ключовими при визначенні майбутньої політики Брюсселя щодо Києва, пише "Комерсант-Україна".

Переговори про візит в Україну верховного представника ЄС з міжнародних справ і політики безпеки Ештон ведуться між Києвом і Брюсселем протягом півроку. 25 лютого 2010 року, в день інавгурації президента Віктора Януковича, пані Ештон вже відвідувала Київ з візитом ввічливості, але українське керівництво неодноразово запрошувало її приїхати в країну для повномасштабних переговорів. У результаті Брюссель пообіцяв, що глава європейського дипломатичного відомства відвідає Україну в першій половині 2011 року.

Як стало відомо, сторони вже погодили орієнтовну дату приїзду пані Ештон. "Є домовленість, що візит буде дводенним і відбудеться 1-2 березня", - розповів один із співрозмовників. "У нас справді є певні індикативні дати візиту в Україні верховного представника ЄС. Але на даний момент вони офіційно не підтверджені, і я не можу їх назвати", - прокоментувала дану інформацію Майя Кочанчич, прес-секретар Ештон. В адміністрації президента України поки що від коментарів утрималися.

Джерела підтверджують, що процедура узгодження термінів візиту ще не завершена: "Їх, можливо, буде потрібно погодити з датами візиту в інші країни Східного партнерства в рамках регіонального турне". "Терміни можуть зрушити, але несуттєво - з 95-відсотковою вірогідністю візит відбудеться в перший тиждень березня", - додав інший співрозмовник видання.

Графік перебування Ештон у Києві буде формуватися після остаточного затвердження дат візиту, запевнили в її прес-службі. Проте вже зараз відомо, що, крім переговорів з представниками влади, європейський дипломат проведе зустріч з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко і, можливо, іншими опозиційними силами. "У Євросоюзі зростає стурбованість щодо дотримання демократичних стандартів і прав опозиції", - поділився один з європейських дипломатів.

Однак імовірність того, що під час візиту пані Ештон зробить різкі публічні заяви, що стосуються внутрішньополітичної ситуації в Україні, невелика - експерти вважають, що в спілкуванні з пресою вона буде дотримуватися обережних дипломатичних формулювань - таких, що вже звучали з боку ЄС і раніше.

"Хоча саме цей візит може стати тим поворотним моментом, після якого риторика ЄС зміниться. Тому українська дипломатія має поставитися до даного візиту дуже відповідально", - заявив Олександр Чалий, у 2006-2009 роках - заступник голови Секретаріату президента, який курирував зовнішньополітичний напрям. За його словами, особливий вплив на позицію ЄС нададуть підсумки переговорів про створення зони вільної торгівлі, черговий раунд яких проходить в Києві на цьому тижні.

Директор Інституту зовнішньої політики Альона Гетьманчук вважає, що період дипломатичної ввічливості Брюсселя затягнеться. "Я на 99% відкидаю сценарій, який передбачає жорсткі дії з боку ЄС у найближчі півроку. Там хочуть до кінця вичерпати потенціал неформальних розмов з Януковичем", - заявила пані Гетьманчук. 

Як відомо, президент Європарламенту Єжи Бузек на конференції, присвяченій розвитку Європи після Лісабонського саміту, висловив сподівання на "повернення України на правильний шлях" і заявив, що наразі надією в регіоні став Кишинів. "Україна була найкращим учнем у класі регіону два роки тому. Але тепер вже - ні. Я занепокоєний погіршенням ситуації в плані свободи висловлювань та свободи засобів масової інформації. Я занепокоєний поточними тенденціями використання кримінального законодавства для залякування опозиційних політиків. Це викликає питання щодо незалежності судової влади та прозорості верховенства права", - сказав він.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ