Сб, 2024-04-27, 05:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 15 » В Україну протитуберкульозна вакцина прийшла у вигляді фіктивної гуманітарної допомоги
15:05
В Україну протитуберкульозна вакцина прийшла у вигляді фіктивної гуманітарної допомоги
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Мінздоров'я відрапортувало, що забезпечило Україну протитуберкульозною вакциною БЦЖ, яка вже почала надходити до лікарень. Проте вакцина данського виробництва, отримана в обсязі 200 тисяч доз, виявилась фіктивною гуманітарною допомогою.

За словами фахівців, така кількість препарату потреби країни в пов­но­му обсязі не забезпечить, пише "Дзеркало тижня".

Варто відзначити різку зміну поглядів міністра охорони здоров'я Олександра Аніщенка, який ще у вересні заявляв, що данська вакцина БЦЖ більш реагентна, ніж російська, і тому Мінздоров'я від такої дорогої й небезпечної вакцини відмовляється, закуповуючи російську - в обсязі 98% від потреби. І ось у жовтні раптом МОЗ почав розсилати по лікарнях данську вакцину.

Офіційна причина - данську вакцину МОЗ отримав як гуманітарну допомогу. Однак подробиці поставки та ім'я благодійника чомусь замовчуються. Більше того, МОЗ приховує, чому ця данська вакцина так швидко була направлена ​​для розповсюдження - адже вона повинна була не менше двох місяців проходити контроль у Центрі імунобіологічних препаратів.

Секрет виявився простим. Благодійність виявилася, за даними джерел видання, фіктивною. Одна з комерційних фірм, близьких до керівництва МОЗ, купила вакцину в одного з дистриб'юторів, який вже давно їх завіз і давно пройшов Фармконтроль. Екстрену поставку замаскували гуманітарною допомогою.

При цьому неясно, як компенсуватиме Мін­здоров'я витрати бізнесменів на закупівлю цієї "гуманітарки", і навіщо ж потрібна ця операція, якщо 98% потреби - 1,8 мільйона доз вакцини БЦЖ МОЗ, за його власними звітами, вже закупив. Виходить, в Україні утворюються надлишки вакцини, яка має дуже обмежений термін придатності.

Пробле­ма в тому, що менеджери Мінздо­ров'я допустилися дуже серйозних прорахунків із вибором постачальника вакцин, ос­кільки російська компанія "Ніко­мед" не може забезпечити поставки закупленої партії вакцин раніше середини грудня. При цьому гарантувати ці терміни й тепер складно, оскільки російсь­кі виробники вакцини БЦЖ не можуть задовольнити в повному обсязі навіть запити РФ.

Як повідомлялося в ЗМІ, війна за переділ фармацевтичного ринку в Україні паралізувала державні закупівлі ліків. За шість місяців 2011 року Міністерством охорони здоров'я не придбано жодної упаковки лікарських препаратів. Всі 240 тендерів із закупівлі ліків 2011 року завершилися безрезультатно.

2010 року на закупівлю ліків держава витратила 3,5 мільярда гривень, не менша сума очікує на освоєння й цього року. Гроші в бюджеті є, але вони залишаються на рахунках казначейства.

Зазначимо, Кабмін створив Раду з питань функціонування системи охорони здоров'я, яка повинна взяти під контроль держзакупівлі ліків. Рада на чолі з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим була створена у середу, 12 жовтня.

"Ця рада фактично має взяти на себе всі основні напрямки роботи МОЗ, пов'язані з лікарським забезпеченням громадян, і перш за все, взяти під контроль держзакупівлі", - йдеться в матеріалі.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 871 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ