Сб, 2024-04-20, 08:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 6 » В Ужгороді ініціюють відставку президента і парламенту
15:37
В Ужгороді ініціюють відставку президента і парламенту
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Ужгороді створено ініціативну групу з проведення референдуму щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради та президента Віктора Януковича. Про це повідомив депутат Ужгородської міськради від "Батьківщини" Василь Гнатків, повідомляє Українська правда.

За його словами, відповідно до закону про всеукраїнський та місцеві референдуми, 6 грудня 2010 року в місті Ужгороді відбулися збори громадян зі створення ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму щодо дострокового припинення повноважень народних депутатів і президента. На зборах було створено таку ініціативну групу, до складу якої увійшли 20 осіб.

Крім того, за словами депутата, було визначено перелік та формулювання питань, що виносяться на референдум і які стосуються дострокового припинення повноважень Верховної Ради та президента і проведення дострокових виборів.

"4 січня 2011 року пакет документів про створення в Ужгороді ініціативної групи зареєстрований в Ужгородській міськраді. Такі ж ініціативні групи створено і в інших населених пунктах країни, тож сподіваюся, що воля народу буде врахована, і такий референдум вдасться провести", - сказав Гнатків.

Водночас заплановані на середу в Чернівцях збори ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму щодо недовіри Януковичу, а також вимоги проведення навесні виборів до Верховної Ради фактично не відбулися.

Відзначимо також, що збори організовував Комітет підприємців Буковини за підтримки Чернівецької облорганізації "Свобода". На акцію прийшли кілька десятків осіб, яким активісти "Свободи" пояснили, що акція не відбудеться, і лише роздали листівки зі своїми вимогами.

Напередодні окружний Адмінсуд виніс рішення, яким задовольнив позов виконкому Чернівецької міськради, заборонивши Комітету підприємців Буковини проводити збори ініціативної групи щодо всеукраїнського референдуму.

Члени ініціативної групи Комітету говорять про особливу зацікавленість фіскальних та правоохоронних органів їхньою підприємницькою діяльністю. Вони вважають, що після таких рішень "не дивним буде заборона суду, наприклад, на дихання в громадських місцях".

Раніше повідомлялося, що в Чернівцях ініціюють всеукраїнський референдум щодо недовіри президентові Януковичу і проведення виборів ВР навесні 2011 році. Комітет підприємців Буковини за підтримки Чернівецької облорганізації "Свобода" планував 5 січня провести збори ініціативної групи з проведення референдуму.

Нагадаємо, що нещодавно з ініціативою імпічменту виступав комітет підприємців, які захищали свої права на Майдані. У відповідь на ініціативу глава ЦВК сказав, що згідно з останніми рішеннями Конституційного суду, припинення діяльності виконавчої влади шляхом референдуму неможливо.

Відзначимо, що тоді підприємці, які вийшли на акції протесту проти Податкового кодексу, поставили президенту ультиматум, в якому зазначалося, що якщо президент не накладе вето на новий Податковий кодекс, вони організують Всеукраїнський референдум.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 853 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ