Чт, 2024-03-28, 10:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 25 » В жовтні відбудеться 45-й МКФ "Молодість". Стець: кінофестиваль має підтримувати держава
11:36
В жовтні відбудеться 45-й МКФ "Молодість". Стець: кінофестиваль має підтримувати держава
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

  Черговий, 45-й за ліком, Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" цього року пройде з 24 жовтня по 1 листопада.

Про це повідомив директор кінофестивалю Андрій Халпахчі, передає ПрессОрг.

"Фестиваль "Молодість" є однією з найбільших культурних платформ в Україні і цього року ставить перед собою вагоме завдання - за допомогою кінематографа та інших культурних програм вплинути на формування нового суспільства", - зазначив Халпахчі.

Своєю чергою міністр інформаційної політики України Юрій Стець висловив переконання, що кінофестиваль має стояти окремим рядком у програмі фінансування Кабінету міністрів України.

"Я очікую, що кінофестиваль "Молодість" не буде від року до року постійно думати про те, буде фестиваль чи ні, знайдуться гроші чи ні, а це буде велика, якісна, професійна робота держави з підтримки подібних проектів, що це буде закладено на десятки років уперед. За будь-яких обставин Андрій Халпахчі і люди, які створюють цей кінофестиваль, не мають залежати від прізвища того чи іншого міністра. Це має бути державна програма, яку має підтримати Кабінет міністрів і яку має підтримати Верховна Рада", - наголосив Стець на прес-конференції, присвяченій 45-му МКФ "Молодість".

Він також додав, що в Державній програмі розвитку інформаційного простору України, яку готує його міністерство як один з документів згідно з концепцією інформаційної безпеки України, МКФ "Молодість" також значитиметься як такий, що має підтримуватись державою.

"Моє завдання - зробити так, щоб Державна програма розвитку інформаційного простору набула статусу документа, в якому буде зазначена, у тому числі, і важлива роль кінофестивалю "Молодість". Я гарантую, що це зроблю. А за допомогою Княжицького (голова Комітету ВР з питань культури і духовності - ред.) сто відсотків це зробить і Верховна Рада", - заявив міністр.

Нагадаємо, Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" - найбільший сучасний кінофестиваль в Україні. Проводиться в останню декаду жовтня щороку. Фестиваль вважається однією з найбільших спеціалізованих кіноподій України та Східної Європи за версією Міжнародної Асоціації Кінопродюсерів (FIAPF). Засновником фестивалю є фонд "Молодість".

Гран-прі 44-го МКФ "Молодість", головний приз, статуетку "Скіфський олень" та сертифікат на $10 тисяч отримав повнометражний фільм "Десь там" (Anywhere Else) режисерки Естер Амрамі, Німеччина.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: держава, кінофестиваль, жовтень, 45-й МКФ Молодість, Стець
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ