Пт, 2024-04-19, 20:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 22 » В зоні АТО після встановлення тиші розводити сили будуть 13 днів. ВІДЕО
13:25
В зоні АТО після встановлення тиші розводити сили будуть 13 днів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Підрозділи і техніка ЗСУ і представників ОРДЛО протягом найближчих 13 діб будуть розведені від лінії зіткнення на Донбасі на трьох ділянках, визначених рамковою угодою, укладеною Тристоронньої контактною групою щодо врегулювання ситуації в регіоні в Мінську в середу.

"Вчора українські переговорники досягли домовленості в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську. За повідомленням представників України, протягом наступних 13 днів буде проведено розведення сил в районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського - щоб унеможливити обстріли зі стрілецької зброї", - сказав спікер Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу в четвер, 22 вересня, в Києві.

При цьому в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Лисенко уточнив, що "відлік цих 13 днів почнеться після тижневого неухильного дотримання режиму припинення вогню" на зазначених ділянках.

Спікер Міноборони підкреслив, що ця рамкова угода не скасовує обов'язковість дотримання підписаних 2 роки тому мінських домовленостей. В тому числі, підкреслив він, це стосується і пункту про відвід від лінії зіткнення важкого озброєння.

"Якщо бойовики будуть дотримуватися режиму припинення вогню, кількість точок розведення сил може бути збільшена", - сказав Лисенко.

Говорячи ж про поточну ситуацію в зоні проведення АТО, спікер Міноборони повідомив, що там спостерігається тенденція до деескалації. "Бойовики здійснювали поодинокі збройні провокації із застосуванням легкого озброєння", - поінформував він.

При цьому Лисенко поінформував, що за минулу добу в зоні проведення АТО загиблих серед військовослужбовців ЗСУ немає, але один боєць зазнав поранення.

"Один український військовослужбовець отримав поранення, підірвавшись на вибуховому пристрої. Загиблих немає", - сказав він.

За словами спікера АТО, ситуація в районі проведення АТО зберігає тенденцію деескалації.

"Бойовики здійснювали поодинокі провокації із застосуванням стрілецької зброї", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що на Луганському напрямку була одна така провокація, на Маріупольському - п'ять. На Донецькому напрямку провокації відбулися в районі Авдіївки і Зайцеве.

Нагадаємо, наприкінці серпня на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з 1 вересня. Проте вже 2 вересня в штабі АТО повідомили, що бойовики порушили режим тиші.

14 вересня в Києві глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро заявили, що приїхали з "обіцянкою з Москви" припинити вогонь на Донбасі з 15 вересня. А після встановлення режиму тиші, за їхніми словами, Київ має приступити до виконання політичних умов Мінських угод.

15 вересня в Кремлі заявили, що не обіцяли режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки, мовляв, "не є стороною конфлікту".

16 вересня президент Петро Порошенко попередив, що без виконання Росією своїх зобов`язань у сфері забезпечення безпеки на Донбасі Україна "не зробить ані кроку вперед".

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке буде зафіксовано спостережною місією ОБСЄ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, розвід сил 13 днів, Тиша
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ