Пт, 2024-04-26, 14:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 23 » Ватикан зарахував Івана Павла II до лику святих
14:57
Ватикан зарахував Івана Павла II до лику святих
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/
Богословська комісія Ватикану визнала Папу Римського Івана Павла II святим. Дослідники знайшли докази чотирьох чудес одного з найпопулярніших предстоятелів за всю історію Католицької церкви. Процедура беатифікації тривала кілька років. Офіційна церемонія, найімовірніше, відбудеться у грудні. Про це повідомляє РБК-Україна.

Спеціальна богословська комісія підтвердила факт чотирьох офіційно задокументованих чудес, і в п'ятницю вранці нинішній Папа Римський Франциск підписав указ. День канонізації понтифіка, який стояв на чолі Римо-католицької церкви майже 30 років, ще не призначено.

Релігієзнавець Олексій Юдін пояснив, що Папа Римський може проголошувати святих з власної волі, проте останнім часом предстоятелі Католицької церкви вважають за краще проводити всю процедуру канонізації від початку і до кінця за спеціальними правилами.

"Ця процедура дуже кропітка і прискіплива, йде ретельний збір документів, працюють спеціальні люди. Раніше навіть була позиція адвоката диявола - людини, який збирав контраргументи проти канонізації. Це справжнє дослідження зі збором показань свідків. Елемент випадкової канонізації на цьому етапі зводиться до нуля", - розповів Юдін.

Спеціальна комісія студіювала інформацію про життя Папи, включаючи листування, а також особисті записи, зроблені до того, як Кароль Войтила став главою Церкви. Зібрані дані були направлені в Конгрегацію канонізації святих. Головним постулатором беатифікації Івана Павла II став польський священик Славомір Одер, а його формальним опонентом, покликаним оскаржувати твердження про здійснені понтифіком дива, - римський священик Джузеппе д'Алонсо.

До третіх роковин смерті Папи був повністю підготовлений так званий рositio - звіт про життя понтифіка на 2 тисячах сторінок. Одер встиг вивчити безліч документів і заслухав свідчення понад 100 свідків, які знали Івана Павла II, а також очевидців або учасників скоєних ним чудес. Втім, головною стала історія 46-річної французької черниці Марі Симон-П'єр. Вона страждала, як і сам понтифік, від хвороби Паркінсона, жінка вилікувалася в червні 2005 року, через два місяці після смерті Папи, звернувшись до нього з молитвою про допомогу.

Цей випадок вивчали медики й богослови, які дійшли висновку, що подія не має наукового пояснення.

У 2011 році богословська комісія зарахувала Івана Павла II до лику блаженних, максимально наблизивши його таким чином до рангу святих. До речі, сам Іван Павло II беатифікував понад 1,3 тисячі осіб і канонізував 482 святих, тобто більше, ніж всі його попередники, разом узяті, з 1588, коли була прийнята нинішня процедура зарахування до лику блаженних і святих.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: Івана Павла II, ватикан, лику святих
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ