Пт, 2024-04-26, 16:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 18 » Венесуела постачатиме до Бєларусі 30 млн тонн нафти протягом 2011-2013 років
17:03
Венесуела постачатиме до Бєларусі 30 млн тонн нафти протягом 2011-2013 років
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

 Венесуела в 2011-2013 роках поставить до Бєларусі 30 млн тонн нафти. Відповідний контракт між ЗАТ "Бєларуська нафтова компанія" і компанією Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) підписаний в Мінську за підсумками переговорів президентів Олександра Лукашенка і Уго Чавеса, передає "Інтерфакс-Україна".

Щорічно Венесуела постачатиме до Бєларусі по 10 млн тонн нафти.

"Маючи можливість привезти нафту в центр Європи, - що для нас дуже стратегічно (важливо), - це дозволяє розширювати напрями нових шляхів постачань нафти", - сказав Чавес у ході переговорів делегацій в розширеному складі.

"Ми пишаємося, що наші кораблі можуть поставляти нафту (до Бєларусі) і через Чорне, і через Балтійське море", - сказав президент Венесуели.

В зв'язку з цим Лукашенко заявив: "Особливо хочу подякувати венесуельцям за організацію постачань нафти в нашу країну". "Сьогодні ми обговорили шляхи подальшого розвитку співпраці в цій сфері", - зазначив бєларуський президент.

"Дорогий Уго, я хотів би подякувати за колосальну допомогу, яку ви надали нашому народові", - сказав Лукашенко, зазначивши, що Бєларусь, у свою чергу, також готова "зробити для вас немало".

Крім того, за підсумками переговорів у Мінську сторони підписали меморандум про порозуміння між ПО "Беларуснефть" і PDVSA про приєднання площ до спільного підприємства "Петролера БелоВенесолана".

Як пояснив журналістам перший віце-прем'єр Бєларусі Володимир Семашко, йдеться про приєднання до спільного бєларусько-венесуельського підприємства двох родовищ, що дозволить збільшити видобування нафти у Венесуелі з 820 тис тонн до 1,2-1,3 млн тонн на рік.

Також підписаний засновницький акт "Статут СП АТ "Сервісіо БелоВенесолана" щодо буріння і ремонту свердловин у Венесуелі.

Як відомо, Україна має намір здійснити пробне прокачування 80 тис тонн венесуельської нафти на Мозирський нафтопереробний завод (НПЗ, Бєларусь) шляхом використання в аверсному режимі нафтопроводу "Одеса-Броди" і нафтопроводу "Дружба" наприкінці листопада 2010 року, повідомив 12 жовтня міністр палива і енергетики України Юрій Бойко.

Як відомо, нафтопровід "Одеса-Броди" працює в реверсному режимі в напрямку до Одеси. В даний час венесуельська нафта постачається до України танкерами по морю, а до Бєларусі прямує залізничним транспортом.

Перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв і перший заступник прем'єра Бєларусі Володимир Семашко 12 липня підписали угоду між Кабінетом міністрів України і урядом Бєларусі про заходи з розвитку співпраці щодо транспортування нафти по території України до Бєларусі.

За даними Мінпаливенерго, Україна має технічні можливості для прийому нафти в чорноморських портах країни, її перевантаження і подальшого транспортування до Бєларусі з використанням залізничного і трубопровідного транспорту відповідно до запропонованих білоруською стороною обсягів - до 4 млн тонн нафти в період з 1 травня 2010 по квітень 2011 року з подальшим збільшенням до 10 млн тонн нафти на рік.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 935 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ