Пт, 2024-04-19, 04:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 10 » Верховна Рада може вирішити долю Тимошенко в листопаді
09:54
Верховна Рада може вирішити долю Тимошенко в листопаді
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Через два, максимум три дні справа Юлії Тимошенко закінчиться вироком. Мало хто сумнівається, що він буде обвинувальним, тому сьогодні актуальне тільки одне питання - сяде чи не сяде. На даний момент, судячи з настроїв у владі, відповідь на нього для екс-прем'єрки несприятлива, пише газета "Сегодня".

Існує лише дві можливості, щоб Тимошенко не сіла: перша - умовний вирок, друга - декриміналізація її статті. У перший варіант "бютівці" не вірять, а "регіонали" називають його безглуздим - влада показує слабину й отримує Юлю на волі, а Європа все одно незадоволена тим, що Тимошенко не має змоги обиратися.

Ймовірність другого варіанту залишається, однак, за інформацією, вона невелика. З одного боку, якщо політичне рішення про декреміналізацію частини 3 статті 365 буде ухвалено у верхах, воно може торкнутися лідера "Батьківщини" і після вироку: президентський законопроект про гуманізацію бізнес-злочинів, схвалений у першому читанні минулого четверга, прямо вказує: суд за місцем відбуття покарання має право винести рішення по вже оголошеному вироку відповідно до нового закону - звільнити від покарання або пом'якшити його.

З іншого боку, жоден з "регіоналів" у владі або парламенті вчора не підтвердив, що таке політичне рішення ухвалено. Ходять лише чутки про те, що в Партії регіонів є ті, хто не хоче, щоб Тимошенко сіла. Однак єдиний, хто публічно намагається захистити ідею декриміналізації "Юлиної" статті, - все ще не "регіонал" Володимир Литвин. "Чутки щодо розбіжностей у нашій партії - це лише спроба з боку опозиції вплинути на наше рішення. Але ми проти "іменних" законів, які робляться під одну людину, - пояснює перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов. - Що стосується Володимира Михайловича, він просто хоче виглядати респектабельно в очах своїх виборців".

Насправді підґрунтя позиції спікера серйозніше: він розуміє, що "посадка" Тимошенко відкриває ящик Пандори: якщо сидить вона, сісти може хто завгодно. Зокрема і сам Литвин, якому може "вималювалася" та ж таки 365.3 у справі Гонгадзе. Можливо, це питання хвилює і частину лідерів ПР, але якщо це й так, то насправді їхнє занепокоєння не виявляється.

Наприклад, парламентська група Ігоря Рибакова, яка, як вважають, орієнтується на першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, не підтримала жоден з опозиційних законопроектів про скасування покарання за ст.365.3. Тобто або вони за термін для Тимошенко, або побоюються показувати інші, ніж у президента, погляди. А вона, судячи і за офіційною, і за неофіційною інформацією від "регіоналів", на даний момент залишається незмінною: "Юлина" стаття декриміналізуватися не буде.

Втім, неофіційно "регіонали" залишають невелику надію для Тимошенко: за їхніми словами, друге читання законопроекту про гуманізацію не проходитиме на наступному парламентському тижні (18-21 жовтня) - більш реально, що воно відбудеться у перших числах листопада. Тобто у прихильників звільнення екс-прем'єра ще буде час спробувати вплинути на президента, а у ЄС - зробити йому такі подарунки, які він погодиться обміняти на "Юлину" декриміналізацію. Цілком можливо, що найближчий раунд "євроторгів" відбудеться 19 жовтня, коли Янукович планує відвідати Брюссель.

А тим часом "Батьківщина" кличе "всіх небайдужих громадян" до Печерського суду 11 жовтня - в день, коли суддя Родіон Кірєєв планує почати оголошувати вирок. Правда, в заяві партії є попередження, що 11 жовтня вирок можуть і не встигнути оголосити - але такій можливості надається дещо інша інтерпретація: " Янукович так боїться народу, що може змінити день оголошення вироку". У фракції БЮТ запевняють, що звозити людей до суду у вівторок не будуть, ні за гроші, ні безплатно. "Ми від цієї практики відмовилися", - сказав один з "бютівських" нардепів.

Генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко в перевищенні службових повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, чим державі були заподіяні збитки на суму понад 1,5 млрд грн.

Суд розпочав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Юлію Тимошенко було заарештовано.

Після арешту екс-прем'єра біля будівлі Печерського районного суду Києва мітингують як її прихильники, так і супротивники.

30 вересня головуючий у "газовій справі" суддя Родіон Кірєєв пішов до дорадчої кімнати для ухвалення вироку Тимошенко, призначивши засідання суду на 11 жовтня о 09.00. Суддя заборонив перебувати на оголошенні вироку всім, окрім учасників процесу і представників ЗМІ.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ