Чт, 2024-03-28, 12:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 12 » Верховна Рада не підтримала законопроекту про декларування доходів і витрат високопосадовців
19:42
Верховна Рада не підтримала законопроекту про декларування доходів і витрат високопосадовців
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Верховна Рада України не підтримала внесення змін до законів України, що стосуються декларування доходів і витрат вищих посадових осіб, уповноважених на виконання функцій держави і органів місцевого самоврядування, та їхніх родичів. За даний законопроект проголосувало лише 118 народних депутатів з 418 зареєстрованих в залі (для ухвалення рішення необхідно 226 голосів), передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроект пропонує спеціальну систему декларування доходів і витрат вищих посадових осіб, уповноважених на виконання функцій держави і органів місцевого самоврядування, та їхніх близьких родичів (членів сім'ї, дітей, батьків, братів і сестер, онуків, усиновителів, усиновлених).

При цьому в законопроекті встановлено, що декларуванню підлягають всі витрати на оплату товарів, робіт і послуг, якщо фактична або ринкова вартість окремого товару, роботи і послуги перевищує 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян незалежно від кількості укладених операцій для отримання відповідного товару, роботи і послуги, а також незалежно від наданих продавцем (виконавцем) розстрочок, відстрочень або знижок.

Народні депутати також не підтримали зміни до Кримінального кодексу України, що стосуються посилення відповідальності за посадові злочини, здійснені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави і органів місцевого самоврядування.

Даний законопроект підтримали лише 104 народних депутати з 418 зареєстрованих в залі.

Законопроект пропонував посилити покарання для вищих посадових осіб за такі злочини, як привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим положенням, легалізація (відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом), порушення законодавства про бюджетну систему тощо.

У проекті закону пропонувалося доповнити Кримінальний кодекс України санкціями, які припускають довічне ув'язнення для вищих посадових осіб, що скоїли дані злочини.

Як повідомлялося, ще у травні 2009 року депутати запропонували з 2010 року зобов'язати громадян, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також членів їхніх сімей декларувати не тільки доходи, а й витрати.

Контролювати отримання незаконних заробітків буде Державна податкова адміністрація і спеціально створений уповноважений орган, який отримає право доступу до банківської таємниці. У необхідності створення такої структури вже сумніваються і представники контролюючих органів, і юристи, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Члени комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Микола Джига (Партія регіонів), Олександр Буджерак (БЮТ), Ігор Калетник (КПУ) і Олег Новіков ("Наша Україна-Народна самооборона") зареєстрували законопроект №4472 "Про заходи державного фінансового контролю публічної служби".

Депутати запропонували з 2010 року зобов'язати всіх посадовців - від президента, прем'єр-міністра і голови Верховної Ради до суддів, військовослужбовців і голів держпідприємств - подавати декларації про свої доходи і витрати. Звітувати будуть ті, хто також претендує на ці посади, звільнені з держслужби і члени їхніх сімей.

Декларація повинна містити інформацію про рухоме і нерухоме майно, спільних власників (не підлягає декларуванню лише рухоме майно вартістю менше 10 прожиткових мінімумів), цінні папери, корпоративні права, активи і фінансові зобов'язання.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 868 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ