Ср, 2024-04-24, 22:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 28 » Верховна Рада звільнила Юрія Луценка
13:09
Верховна Рада звільнила Юрія Луценка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України відправила до відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. За відповідний проект ухвали, ініційований Партією регіонів, проголосували на позачерговому засіданні в четвер 231 депутат. Фракції голосували так: Партія регіонів -171, БЮТ- 1, НУ-НС -11, Компартія- 27, Блок Литвина - 19, позафракційні 2.
Перед голосуванням, перший віце-прем'єр Олександр Турчиновзапропонував спікерові провести перекличку, оскільки в залі відсутні низка депутатів від Партії регіонів і за них мають намір голосувати їх колеги.

"Є спроба відкрити шлях до фальсифікації (під час голосування на виборах президента - ред.), сфальсифікувавши це голосування", - сказав Турчинов, і заявив, що в залі не присутньо 1/3 депутати фракції Партії регіонів. Проте спікер одразу поставив на голосування постанову про звільнення Луценка.

У проекті постанови причина звільнення Луценка не вказувалася.

В той же час в пояснювальній записці до документа наголошується, що необхідність розгляду питання про звільнення Луценка з посади міністра внутрішніх справ викликана систематичним порушенням ним чинного законодавства України про вибори, неодноразовими спробами втручання в хід виборчого процесу під час проведення виборів президента України в 2010 р, всупереч встановленим законодавством заборонам.

Луценко був призначений міністром внутрішніх справ у лютому 2005 року. Займав дану посаду з 2005 року по теперішній час при всіх прем'єр-міністрах: Юлії Тимошенко, Юрієві Єханурову, Вікторові Януковичу.

За час роботи Луценко на посаді голови МВС було зроблено декілька спроб зняти його з посади, але всі вони були безрезультатні. Під час відпусток Луценка його обов'язки міністра виконував Михайло Клюєв. В даний час першими заступниками Луценка є Клюєв і Володимир Бедриківський.

Довідка. Юрій Луценко

Голова виборчого блоку НУНС: з серпня 2007 р.

Народився: 14 грудня 1964 р. в м. Рівне

Член СПУ: 1991- 2006 рр.

Посідав посаду міністра внутрішніх справ: Лютий 2005 - грудень 2006 рр.

Юрій Луценко народився 14 грудня 1964 року в місті Рівне. У 1989 році закінчив Львівський політехнічний інститут, факультет електронної техніки, спеціальність - інженер електронної техніки. У 1984-1986 - служив в армії. У 1989-1994 роках - майстер ділянки, начальник техбюро цеху, головний конструктор заводу Газотрон, Рівне.

У 1991 році Луценко вступив в Соціалістичну партію України. У 1994 році Луценко стає заступником голови Рівненської облради народних депутатів. У 1996-му займає посаду голови комітету економіки Рівненської облдержадміністрації. У 1996-1998 роках - секретар Політради СПУ.

Вересень 1997-го по вересень 1998-го заступник голови Міністерства України в справах науки і технологій. З вересня 1998 року до квітня 1999 року - помічник прем'єр-міністра України. З квітня 1999 року протягом трьох років працює помічником-консультантом народного депутата України, лідера СПУ Олександра Мороза, Секретаріат ВР України. Секретар Політради СПУ в 1996-1998 рр.

У грудні 2000 року Луценко стає одним із лідерів української опозиції і співголовою акції Україна без Кучми, що розвернулася в країні після вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. В цей час він активно організовує вуличні акції протесту.

У 2002 році Луценко став народним депутатом Верховної Ради України четвертого скликання від Соціалістичної партії України. Вважається, що Луценко очолював "праве крило" Соцпартії, виступаючи за співпрацю з некомуністичною опозицією Кучми (демократами), на противагу Йосипу Вінському, який виступав за підтримку Комуністичної партії України.

У лютому 2005 року Луценко вперше став Міністром внутрішніх справ України, першою в історії країни цивільною особою на цій посаді.

Після свого призначення Луценко заявив: "Завдання, яке поставив президент, - це боротьба з корупцією в МВС. Першими моїми кроками можуть стати арешти тих людей, які давно відомі як корупціонери в системі МВС". Луценко також пообіцяв довести до кінця справу про отруєння Віктора Ющенка у вересні 2004 року.

"Я призначений політичним термінатором, я не знайомий з менталітетом і специфічними сторонами роботи міліції. Сподіваюся, моїх людських і політичних якостей буде досить для зближення із співробітниками МВС. Я мрію через рік виступити у Верховній Раді і доповісти депутатам і президентові: Міліція з народом. Це стане кращим результатом моєї роботи", сказав Луценко незабаром після призначення. Після цього ЗМІ часто називали Луценка Термінатором.

Вперше очоливши МВС, Луценко заявив, що керівництво МВС чекають неминучі відставки.

9 лютого 2005 новий міністр Луценко звільнив командувача внутрішніми військами МВС України генерал-лейтенанта Сергія Попкова. Саме за його наказом 28 листопада 2004 року були підняті по тривозі декілька тисяч спецназівців, яких, як вважають лідери помаранчевої революції, передбачалося кинути на придушення мітингувальників.

Вперше ставши головою МВС в лютому 2005-го, Луценко був одним із небагатьох високопоставлених чиновників, що зуміли зберегти свою посаду при керівництві представників різних політичних сил. Так, цивільний міністр силового відомства зміг зберегти свої повноваження після розпуску уряду Юлії Тимошенко, продовжуючи працювати при прем'єрі Єханурові і потім в Кабміні Віктора Януковича. Коли Тимошенко вдруге стала прем'єром в грудні 2007 року, Луценко знову очолив МВС.

У 2006 році Луценко виходить з лав СПУ.

На дострокових парламентських виборах 2007 року став лідером виборчого блоку Наша Україна-народная Самооборона.

Юрій Луценко володіє англійською мовою. дружина Ірина - головний фахівець Київського регіонального відділення Антимонопольного комітету України. Двоє синів: Олександр (1989 року народження), Віталій (1999 року народження).

На початку травня 2009 року Юрій Луценко опинився в центрі гучного скандалу: 5 травня німецький таблоїд Bild повідомив, що Луценко і його 19-річний син Олександр були зняті з авіарейсу Франкфурт-на-Майні - Сеул (Луценко летів до Південної Кореї у складі офіційної делегації, а його син, як заявили пізніше - на лікування) в стані сильного алкогольного сп'яніння після сварки з поліцейськими і провели якийсь час у відділку.

12 травня Луценко заявив, що німецька поліція безпідставно затримала його і сина, оскільки вони були тверезими, але він подає у відставку з посади міністра внутрішніх справ України, щоб не дестабілізувати ситуацію в МВС.

18 травня Кабінет міністрів усунув Юрія Луценка від виконання обов'язків міністра внутрішніх справ до завершення службового розслідування інциденту з його участю, який відбувся в аеропорту Франкфурту. Але відставка Луценка, проте, поки не прийнята.

А старший син міністра Олександр Син міністра подав до суду на Bild, вимагаючи спростування опублікованої інформації. Через декілька днів адвокат Луценка повідомив, що судова палата у справах преси Земельного суду Берліна вирішила зобов'язати Bild оприлюднити спростування, складене сином Луценка.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1413 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ