Сб, 2024-04-20, 12:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 11 » Верховний Суд залишив на посаді голови ВСУ Василя Онопенка
14:19
Верховний Суд залишив на посаді голови ВСУ Василя Онопенка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховний Суд відмовився звільнити Василя Онопенка з посади голови Верховного суду. За таке рішення проголосували 28 суддів. За висловлення недовіри проголосували 17 суддів. 1 бюлетень було визнано недійсним. Усього у голосуванні брали участь 46 суддів, повідомляють Українські новини.

Розгляд питання відбувався шляхом таємного голосування. Зазначимо, що пленум Верховного Суду вирішив розглянути у відкритому режимі питання про висловлення недовіри Онопенку. Організаційний комітет з ініціативи про висловлення недовіри Онопенку виступав за проведення закритого засідання пленуму суду з цього питання.

У свою чергу голова суду виступив проти закритого засідання пленуму й, посилаючись на норми Конституції й законів, підкреслив, що засідання має відбутися у відкритому режимі за участю засобів масової інформації.

Після оголошення результатів відповідного голосування, закриваючи роботу пленуму, голова Верховного суду України Онопенко сказав, що він задоволений, що пленум ВСУ конструктивно розглянув питання щодо висловлення йому недовіри.

"Я щасливий, що Верховний суд діє. Він був, є і буде", - сказав Онопенко. Звертаючись до присутніх на пленумі журналістів, він наголосив: "Ви побачили, що Верховний суд є здоровим організмом".

Коли голова Верховного суду відповідав на запитання на пленумі, він заявив, що йому не соромно за останні 5 років діяльності на посаді.

"Те, що я робив до цього, мені не соромно. Те, що я не зробив, це не від мене залежить. Хоча чи є в цьому залі той, хто все зробив?" - спитав він, наголосивши при цьому, що в разі якщо він і надалі виконуватиме повноваження глави Верховного суду, то він буде робити все, що передбачено Конституцією, повідомляє Українська правда.

Разом з тим на запитання, чи не прикро йому за призначення на певні адміністративні посади окремих суддів, він відповів: "Мені прикро за тих суддів, які займають адміністративні посади і залежать в роботі від влади, і стоять на колінах. Це не суддя, якого викликають в кабінет і дають вказівки".

Водночас на інше запитання, яке стосувалося, чи вірить він, що Верховний суд відродиться, якщо ним керуватиме Онопенко і надалі, він відповів: "Я особисто вірю, що Верховний суд відродиться, він не вбитий, незважаючи на певні зусилля, я не буду казати кого. Він відродиться, чим менше йому вставлятимуть палиці в колеса".

У свою чергу суддя Верховного суду Микола Гусак, виступаючи на пленумі, зауважив, що він особисто голосуватиме за висловлення Онопенку недовіри, хоча 5 років тому голосував за його обрання. У контексті цього Гусак заявив, що, на його переконання, підстав для обрання Онопенка головою Верховного суду не було раніше і немає зараз.

"Він займався політикою і не був суддею Верховного суду, не був тим, хто здійснює правосуддя. Василь Васильович, займаючись політичною діяльністю, привніс її і сюди. Ми тоді злукавили, голосуючи за нього", - сказав він.

У той же час Гусак наголосив, що він не хоче, "щоб Верховним судом керували з інших кабінетів, щоб всю владу було приватизовано однією партією – партією влади".

Нагадаємо, що 9 березня судді Верховного Суду підготували подання про висловлення недовіри главі суду Онопенку. Під документом підписалися 19 з 49-ти суддів цього суду, чим реалізували надане їм у ході судової реформи право висловлення недовіри Онопенку. Тоді судді зазначили, що за час перебування на посаді Онопенко не забезпечив належної організації процесу судочинства у Верховному Суді.

Раніше інформація, що кілька суддів Верховного суду України ініціюють процедуру дострокового звільнення Онопенка з посади голови ВСУ з'явилася в ЗМІ. Деякі представники опозиційних сил заявляли, що влада почала реалізовувати новий "сценарій” зміщення Онопенка з посади голови Верховного суду.

Сам Онопенко неодноразово повторював що у відставку він не піде і в те, що Верховний суд зможе його звільнити – не вірить. "Я не можу передбачити підсумки голосування з повною упевненістю, але я думаю, що не набереться необхідна кількість голосів за мою відставку. Адже питання не про мене, а про незалежність судової системи в Україні", - казав Онопенко.

Зазначимо, що чутки про ймовірне звільнення Онопенка зявилися після того, як голова ВСУ зустрівся з президентом Віктором Януковичем. Після зустрічі Онопенко публічно підтримав судову реформу Януковича. У той же час, невдовзі після зустрічі, Генпрокуратура закрила кримінальну справу проти дочки голови Верховного суду Ірини Онопенко, а також випустила із СІЗО під підписку про невиїзд зятя Онопенка, колишнього заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 913 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ