Ср, 2024-04-24, 02:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 27 » Верховну Раду і Радмін Криму захопили невідомі
19:20
Верховну Раду і Радмін Криму захопили невідомі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

17:30. Кримський парламент призначив проведення республіканського референдуму про розширення повноважень автономії на 25 травня.

16:58. В.о. обов'язки президента України Олександр Турчинов вилітає до Сімферополя.

Про це в четвер 27 лютого повідомив посол України при НАТО Ігор Долгов.

"Він вилітає до Сімферополя. Є кроки, які дають нам надію на мирне врегулювання ситуації. Зараз важливо уникнути сутичок", - сказав Долгов у Брюсселі.

16:50. Засновник "Смарт-холдингу" Вадим Новинський, один з двох народних депутатів від Севастополя, виступає за цілісність країни, закликає до мирного вирішення всіх питань, прийняттю закону" Про статус міста-героя Севастополя "та проведенні загальних виборів мера міста.

"Я завжди відстоював і буду відстоювати інтереси Севастополя як невід'ємної частини України. Закликаю своїх виборців і сам докладу всіх можливих зусиль для збереження цілісності України, в якій не ущемляються права різних національностей - ні українців, ні росіян, ні татар, ні жодних інших", - йдеться в заяві депутата в четвер.

16:20. Екс-глава СБУ, колишній прем'єр, міністр оборони та секретар РНБО України Євген Марчук, який брав активну участь у ліквідації сепаратистського кризи в Криму в 1992 році, вважає, що будівлі Ради міністрів і парламенту Криму захопили спецназівці з Севастополя.

"Військовий спецназ прибув з Севастополя на двох КАМАЗів, роззброїв охорону і зайняв кримські Верховна Рада і Рада міністрів. Загарбники заявили, що охоронятимуть кримський парламент і уряд. Зараз вони пропускають кримських депутатів в будівлю парламенту, готують кворум для відкриття сесії. За моїми даними, планується повернення до Конституції Криму 1992 року, формування "свого" уряду, а потім, найімовірніше, референдум... Ну і далі зрозуміло, що буде далі", - повідомив він.

На його думку, Верховна Рада України зараз "катастрофічно зволікає".

16:15. До Севастополя сьогодні прибула група депутатів Держдуми РФ у складі віце-спікера російського парламенту Володимира Васильєва, депутатів Державної Думи Валентини Терешкової, Ірини Родніної та інших і Миколи Валуєва (партія "Єдина Росія").

За інформацією сайту "Цивільна оборона", біля будівлі міської державної адміністрації відбулася зустріч російських гостей з жителями Севастополя. Депутати також поклали квіти до Вічного вогню біля меморіальної стіни "Героїчним захисникам Севастополя в 1941-1942 роках".

Відповідаючи на запитання журналістів, депутати повідомили, що мають намір одержати інформацію про те, що відбувається в місті, безпосередньо від севастопольців.

16:05. Міністр оборони адмірал Ігор Тенюх планує вилетіти до Криму, про це він повідомив журналістам перед засіданням Кабінету міністрів. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я буду пропонувати, щоб сьогодні-завтра вилетіти до Криму", - сказав він.

За його словами, спочатку він повинен поспілкуватися з Генштабом і заслухати його керівників. Тенюх також заявив, що сподівається на тісну співпрацю з російськими колегами з цього питання, але спочатку займеться ознайомленням з ситуацією.

16:00. Невідомі сьогодні вранці перекрили траси в Джанкої та Армянську. Про це повідомило джерело Центру журналістських розслідувань.

За його інформацією, дані про це зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових рішень за статтями 341 КК України (захоплення будівель або споруд, забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, з метою незаконного користування ними або перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ, організацій) та ч.2 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями).

При цьому, народний депутат від фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль на своїй сторінці в Фейсбуці заявив про те, що до цього можуть бути причетні бійці розформованого спецпідрозділу "Беркут". На думку Москаля, беркутівці перекрили дві дороги до Криму і тепер до автономії можна добратися тільки морем.

15.45. На флагштоку Севастопольської міської Ради спущено Державний прапор України, передає "Інтерфакс-Україна".

Присутні на вулиці Леніна, де розташований міськрада, городяни зустріли цю подію з танцями.

Зараз на флагштоку міськради розвивається тільки прапор Севастополя.

15.30. Депутати ВР Криму, які прийшли на позачергову сесію для розгляду питання про проведення Всекримського референдуму "Про розширення повноважень АРК", не можуть зібрати кворум. Про це Центру журналістських розслідувань повідомило джерело в кримському парламенті.

Більш детальну інформацію дізнатися поки що не вдається, оскільки озброєні люди, що захопили будівлю, при вході забрали у депутатів всі засоби зв'язку. Журналістів у будівлю не пускають.

15.20. Сьогодні на позачерговому засіданні Верховної Ради АРК буде розглянуто два питання: про проведення всекримського референдуму і про звіти уряду. Про це йдеться у відеозверненні голови кримського парламенту Володимира Константинова.

"Буде винесено два питання - про проведення всекримського референдуму 25 травня про розширення повноважень АРК. Питання друге - про економічну ситуацію в Криму і звіти уряду. Ми плануємо розглянути ці питання, щоб задовольнити вимоги тих людей, які сьогодні обурюючись, ходять по вулицях, і не бачать подальшої перспективи", - зазначив Володимир Константинов.

15.15. Правоохоронці Криму створили штаб для врегулювання ситуації навколо захоплення адміністративних будівель, повідомляє в четвер прес-служба прокуратури Криму.

Також прес-служба прокуратури Криму інформує, що прокуратура АРК працює в штатному режимі. "Ніяких провокаційних дій біля будівлі прокуратури не відбувається. Працівники виконують свої обов'язки, зокрема, щодо здійснення процесуального керівництва в кримінальних провадженнях за фактом захоплення адмінбудівель", - йдеться в повідомленні.

14.40. На позачерговій сесії ВР Криму, яка призначена на 14.00, буде розглянуто питання "про політичну ситуацію в Криму з ухваленням відповідного звернення". Про це на прес-конференції в Сімферополі повідомив депутат ВР Криму Чубаров, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, обдзвонював депутатів особисто спікер кримського парламенту Константинов.

На його думку, за наявності кворуму депутати також приступлять до формування нового уряду Криму.

14.30. Президія Верховного Ради АР Крим ініціює проведення всекримського референдуму з питання "удосконалення статусу автономії та розширення її повноважень" і виступив з відповідним зверненням, повідомила прес-секретар голови Верховної Ради АРК Оксана Корнійчук.

У зверненні, зокрема, йдеться, що спокій у Криму поставлено під загрозу в результаті "неконституційного захоплення влади в Україні радикальними націоналістами за підтримки збройних бандформувань".

14.15. Офіційний сайт Ради міністрів Криму заблоковано. Про це у своєму Facebook повідомила прес-секретар СМК Віолетта Лісіна. За її словами, вся поточна інформація розміщуватиметься на сторінках Ради міністрів АРК в соціальних мережах (Fb, Twitter, Google+, YouTube).

Офіційний сайт Верховної Ради Криму теж не працює. "Також у будівлі відключили всі телефони, мобільний зв'язок всередині будівлі не працює", - повідомили в прес-службі.

14:00. Кількість учасників акції біля будівлі Верховної Ради Криму збільшилася приблизно до 800 осіб, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

До мітингувальників приєдналися групи, що організовано приїхали з Севастополя, - переважно молодь, прихильники партії "Русский блок".

Час від часу мітингувальники скандують: "Росія, Росія!", "Референдум!".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1184 | Додав: adminA | Теги: Верховну Раду і Радмін Криму захопи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ