Пт, 2024-04-26, 03:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 2 » Виборець знає, "хто є хто" на політичній сцені України - соцдослідження
15:08
Виборець знає, "хто є хто" на політичній сцені України - соцдослідження
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Майже половина прихильників Партії регіонів позитивно ставляться до того, що у майбутній Верховній Раді Партія регіонів об’єднається у більшість разом з "УДАРом" і лише 30% - негативно. Про це йдеться у соціологічному дослідженні групи "Рейтинг".

Проте прихильники самого "УДАРу" не такі оптимістичні: майже 30% ставляться позитивно і 60% - негативно.

Прихильники партії Кличка більш позитивно оцінюють варіант блокування "УДАРу" з "Батьківщиною" і "Фронтом Змін" (65%).

Такий варіант більшості схвально сприймають майже 60% мешканців Заходу і Півночі, 45% - Центру та 30% - Сходу.

Цікаво, що прихильники "Батьківщини" більш позитивно ставляться до більшості з УДАРом (80%), ніж самі прихильники "УДАРу".

Вдвічі гірше прихильники "Батьківщини" (близько 40%) ставляться до варіанту більшості з партією "Україна - вперед!", майже стільки ж прихильників партії Королевської схвалюють таку коаліцію.

Водночас майже половина прихильників партії Королевської позитивно оцінюють можливе об’єднання з Партією регіонів.

Прихильники самої Партії регіонів радше негативно ставляться (50%) до такого варіанту більшості, ніж позитивно (30%).

Як прихильники Народної партії (53%), так і прихильники Партії регіонів (51%) позитивно оцінюють можливе об’єднання цих партій у майбутньому парламенті.

Водночас варіант коаліції Народної партії і "Батьківщини" значно гірше сприймають як прихильники партії Литвина (32%), так і Об’єднаної опозиції (29%).

Майже дві третини прихильників Партії регіонів та КПУ позитивно оцінюють коаліцію цих партій у наступному парламенті. Такий варіант коаліції влаштовує понад половину мешканців Донбасу і майже 40% - Півдня.

Майже 80% прихильників "Свободи" і понад 70% - "Батьківщини" та "Фронту Змін" позитивно оцінюють можливу більшість цих партій у наступній Верховній Раді. Такий варіант більшості влаштовує майже 60% мешканців Заходу і близько 30% - Центру та Півночі.

Таким чином, найкраще сприймаються такі варіанти більшості у новому парламенті: Об’єднана опозиція разом з "УДАРом" та "Свободою", Партія регіонів з КПУ та Народною партією.

Дослідження було проведено з 14 по 27 липня. Аудиторія дослідження - 2000 респондентів від 18 років і старші. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face).

Похибка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Опитування показало, що виборці як владної партії, так і опозиції достатньо чітко визначилися щодо позицій своїх політичних сил і їхніх можливих союзників і навряд чи їх може збити з пантелику виборча риторика. Наприклад, навіть спроби КПУ говорити про себе як про єдину опозицію не підтримують виборці комуністів і ПР, що однозначно вважають владну партію і комуністів союзниками.

Соціологічне дослідження групи "Рейтинг" показало реальні настрої виборців та позиціонування ними партій, які за своєю поведінкою балансують на межі опозиція-влада. Власне йдеться про партію "УДАР" та "Україна - вперед!" Наталії Королевської.

Результати соцдослідження наводять на кілька висновків.

По-перше, традиційні прихильники Партії регіонів наразі не визначилися з належністю партії "УДАР" на осі "влада-опозиція", отож лідер партії Віталій Кличко за умови правильної побудови виборчої кампанії зможе зіграти на електоральному полі партії влади, і радше здобути, ніж втратити, оскільки прихильники опозиції позиціонують партію Віталія Кличка радше як опозиційну. Але якщо почне загравати з Партією регіонів, що він зробив на з'їзді своєї партії, повідомивши, що він не виключає голосування своїх депутатів разом з ПР, може втратити прихильників, які позиціонують його опозиційним політиком.

У цій виборчій кампанії Кличко відіграє роль еквілібриста, який мусить тримати рівновагу між Партією регіонів та Об'єднаною опозицією, змусивши їхніх прихильників повірити в нього та проголосувати за його політичну силу.

Інша річ - партія Наталії Королевської "Україна - вперед". Як прихильники, так і противники партії Королевської сприймають цю політичну силу за провладну, що і показало соціологічне дослідження. Виборець, спостерігаючи за рекламною кампанією Наталії Королевської, розуміє, що за часів утисків опозиційних партій, "опозиційна" партія "Україна - вперед!" не мала б стільки рекламних майданчиків на сіті-лайтах, а тим паче ефірного часу на провладному телеканалі "Перший національний", на якому реклама Королевської чергується з рекламою Партії регіонів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: Хто є хто, політичній сцені України, виборець
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ