Пт, 2024-03-29, 14:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 8 » Вибори-2012 йдуть на рекорд затратності: кандидати не шкодують грошей
10:29
Вибори-2012 йдуть на рекорд затратності: кандидати не шкодують грошей
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Вибори-2012 обіцяють стати найдорожчою кампанією в історії незалежної України. Завдяки зміні виборчої системи з партійної на змішану кількість потенційних замовників послуг політтехнологів зросла в рази, пише "Корреспондент".

В результаті загальні витрати претендентів на місця в Раді, за оцінками експертів, досягнуть астрономічної суми - більш як 2 мільярди доларів.

Варто зазначити, що це вдвічі більше, ніж було витрачено під час минулих президентських виборів.

Як зазначають експерти, найщедрішим покупцем послуг політтехнологів стала Партія регіонів. Майже так само охоче оплачує рахунки консультантів і "Україна - вперед!" Наталії Королевської. Обидві політсили співпрацюють з найдорожчими професіоналами, переважно іноземними - росіянами.

Зараз, за даними джерел видання, ПР у питаннях внутрішньої політики консультують політтехнолог, росіянин Ігор Шувалов і його партнер Юрій Левенець. Шувалов не коментує своєї співпраці з ПР і не говорить про загальну вартість виборчих домагань "регіоналів".

Зовнішньополітичним супроводом "регіоналів" від 2004 року займається американський гуру Пол Манафорт, який консультував у свій час президентів США Джорджа Буша і Рональда Рейгана. За даними американської газети The Wall Street Journal, консалтингова компанія, співвласником якої є Манафорт, в 2008 році щомісяця отримувала від ПР 35 тисяч доларів.

"Україна - вперед!" Королевської дихає в спину "регіоналам" за вартістю кампанії. Екс-"бютівка" співпрацює, як стверджують експерти, з росіянами Миколою Гастелло і Миколою Дороніним, які на минулих президентських виборах працювали над іміджем кандидата Сергія Тігіпка, який посів у підсумку третє місце.

Натомість Об'єднана опозиція і партія "УДАР" зробили ставку на свої кадри. Тому витрати команди Арсенія Яценюка, як і Віталія Кличка повинні бути на порядок скромніші.

Опозицію консультує українець Олег Медведєв, давній соратник і консультант Юлії Тимошенко. А в "УДАРі" кампанією опікується заступник голови партії Віталій Ковальчук, ідеологією - нардеп Ірина Геращенко, член "УДАРу" і колишній прес-секретар президента Віктора Ющенка.

В цілому, за словами політконсультанта Сергія Гайдая, фахівець, який займається підтримкою іміджу політика, коштує до 10 тисяч доларів на місяць. А ось послуги професіонала, готового взятися за кандидата, який стартує з нуля, значно дорожчі - 100-600 тисяч доларів.

Та все ж головна проблема кандидатів в тому, що вони мало відповідають тому образу, яким намагаються захопити виборців.

"У свідомості українців депутати - розбещені, ліниві і вкрай аморальні особистості", - зазначив Гайдай.

Імідж українського політика підмочений. І навіть якщо потенційний парламентар чистий перед законом і суспільством, завжди може знайтися конкурент, який за допомогою політтехнологій доведе зворотнє.

Як уже повідомлялося, в Україні без проблем можна купити собі цілу виборчу комісію. Такий експеримент журналісти під виглядом штабу безіменної партії. Суму за послуги майбутні члени комісії називали самі - від 10 до 25 тисяч гривень за "закриті очі" на порушення або за безпосередню участь у махінаціях на виборах.

Дільничні виборчі комісії почнуть формувати за місяць до виборів, які заплановані на кінець жовтня. Партії вже починають пошуки своїх представників на виборчих дільницях.

Нагадаємо, чергові вибори Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 року. Вибори пройдуть за змішаною системою: 225 депутатів буде обрано в одномандатних мажоритарних округах, ще 225 депутатів пройдуть у парламент за партійними списками. Прохідний бар'єр становить 5%

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: вибори-2012, не шкодують грошей
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ