Сб, 2024-04-27, 06:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 5 » Вибори в Росії: Путін втрачає більшість, опозиція веде людей на вулиці
11:31
Вибори в Росії: Путін втрачає більшість, опозиція веде людей на вулиці
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У Росії пройшли вибори до Держдуми. Партія Путіна набрала близько 50%, втративши конституційну більшість, а спостерігачі заявили про масові порушення, повідомляє NEWSru.com.

Російська опозиція після виборів до Держдуми оголосила про намір вивести людей на вулиці.

Через Facebook станом на ранок 5 грудня запрошення взяти участь в опозиційному мітингу в центрі Москви отримали понад 8 тисяч людей, майже 500 з них підтвердили свою участь.

Як йдеться в поясненні до події у Facebook, мітинг узгоджений з владою. Акцію готує опозиційний рух "Солідарність". Організатори мітингу вважають вибори "фарсом" і закликають "повернути владу народу".

Тим часом влаштувати мітинг у Санкт-Петербурзі пообіцяв глава думської фракції "Справедлива Росія" Сергій Миронов. Він заявив, що в Північній столиці "твориться повне беззаконня - нахабно переписують протоколи".

Попередні результати підрахунку голосів свідчать, що підтримка провладної партії "Єдина Росія" на чолі з Володимиром Путіним у порівнянні з попередніми виборами різко знизилася, і "єдинороси" втрачають конституційну більшість у Думі.

Центрвиборчком РФ обробив 95% протоколів на виборах в Держдуму - партія-лідер "Єдина Росія" набирає 49,67% голосів виборців.

КПРФ набирає 19,13%, "Справедлива Росія" - 13,18%, ЛДПР - 11,66%, повідомив секретар ЦВК РФ Микола Конкін.

Інші три партії не проходять до парламенту. За "Яблуко" проголосували 3,25% виборців, за "Патріотів Росії" - 0,96%, за "Правое дело" - трохи більше ніж 0,5%.

За словами секретаря ЦВК, залишилося обробити 5% протоколів. "95% - це велика сума. Не до кінця введені результати з дільниць Санкт-Петербурга і Москви", - сказав Конкін.

Явка становила 60,2%.

З початком голосування незалежні спостерігачі заявили про факти політичного втручання з боку влади. Як зазначають західні ЗМІ, широкий масштаб зловживань під час виборів і підрахунку голосів, ймовірно, спричинить заяви із західних столиць із засудженням ходу виборчого процесу.

Зокрема, серед типових зафіксованих порушень - масове вкидання бюлетенів, "каруселі", голосування "мертвих душ", неперевірені списки виборців.

Як відомо, вчора у Росії відбулося голосування на виборах в Державну Думу РФ.

ЗМІ і спостерігачі повідомляють про численні порушення в ході виборів до Держдуми РФ.

Також сьогодні повідомлялося, що хакерської атаки зазнали сайти низки великих російських ЗМІ. Блогхостінг Livejournal у неділю, 4 грудня, зазнав DDoS-атаки, через яку доступ до ресурсу не могли отримати користувачі в Росії і в Україні.

У Росії після виборів відбуваються акції протесту, близько 260 осіб затримано

Майже 260 осіб були затримані напередодні в Москві за участь у різних несанкціонованих акціях, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Напередодні в столиці було зупинено три спроби проведення заходів, не узгоджених з органами виконавчої влади Москви. Загалом було затримано 258 осіб", - сказав співрозмовник агентства.

Зокрема, вдень на площі Революції зібралися 100 чоловік, серед них ошуканих пайовиків, які спробували провести свій захід. 24 з них затримали, на 15 затриманих складено протоколи за участь у несанкціонованій акції.

На Тріумфальній площі в районі 18 години затримано 124 людини, щодо яких також були складені протоколи за тією ж статтею КпАП РФ.

На заході опозиції, що пройшла ввечері на Театральній площі, також за спробу проведення незаконної акції затримали 110 осіб.

Співрозмовник агентства зазначив, що загалом у забезпеченні правопорядку в Москві брали участь приблизно 2 тис 300 співробітників органів внутрішніх справ.

Він додав, що в Санкт-Петербурзі було припинено незаконну акцію руху "Інша Росія", в результаті чого було затримано 65 його прихильників. Стосовно них складено протоколи за фактами порушень проведення мітингів і пікетів, а також непокори законним розпорядженням співробітників поліції.

У прес-службі ГУ МВС Росії по Москві повідомили, що стосовно низки затриманих громадян було складено протоколи про адміністративні правопорушення, після чого їх відпустили і зобов'язали з'явитися до мирового суду.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: вибори, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ