Пн, 2024-04-29, 00:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 7 » Від автодилерів надавати дані про клієнтів, які купують дорогі авто, вимагає Держфінмоніторинг
16:53
Від автодилерів надавати дані про клієнтів, які купують дорогі авто, вимагає Держфінмоніторинг
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Коштовні покупки на суму від 150 тисяч гривень опинилися під пильною увагою фінансової розвідки. Нова редакція закону про протидію легалізації брудних грошей розширила повноваження Держфінмоніторингу. Крім фінансових установ, закон дозволив контролювати торговельні майданчики, що продають будь-які коштовні товари за готівку, повідомляє ТСН.

Коли ж контролери добралися до автосалонів, спалахнув конфлікт. Продавці машин заявили, що їх змушують збирати та передавати інформацію про їхніх клієнтів.

Після новорічних свят серед автоторговців переполох. Близько десятка великих автодилерів отримали від Держфінмоніторингу вимогу передати інформацію про угоди купівлі-продажу та клієнтів, які придбали за останні півроку машини, дорожчі за 150 тисяч гривень. Свою цікавість фінансова розвідка пояснила вибірковою перевіркою, що здійснюється на вимогу нового Закону про боротьбу з відмиванням брудних коштів.

"Це не є витвором нашої власної фантазії, - запевняє перший заступник голови Держфінмоніторингу Олексій Фещенко. - Це базується на вимогах міжнародних стандартів. Якщо це стосується наших сусідів, то директива вимагає взагалі, що усі угоди, які здійснюються на суму більше десяти тисяч євро за готівку, незалежно від того, є підозра чи ні, вона автоматично, така інформація, має передаватися до відповідних служб кожної країни".

В автодилерів новація розуміння не зустріла. Кажуть, що контролери не там шукають, бо вони автомобілів за готівку не продають. "Чомусь тягне перевіряти такі яскраві салони, - іронізує голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів та дилерів Олег Назаренко. - От туди, в тепло, їх тягне. Йти на мороз і отам перевіряти, на базарі, де продають ті ж дорогі автомобілі, але у підворіттях за готівку, туди чиновників не тягне чогось на перевірку".

У Чернівцях працює один з найбільших авторинків на кордоні з ЄС. Щороку більше тисячі машин отримують тут нових власників. Продавці стверджують, що найчастіше розрахунок справді відбувається готівкою.

"Зараз у зв'язку зі світовою кризою з цим трошки важче, і йде, в більшості, розрахунок готівковими грішми", - каже продавець на авторинку Ігор Маслей.

Однак перевіряльників із Держфінмоніторингу тут не бачили. "Ні, ні, може, десь із підприємцями і співпрацювали, але до адміністрації ніхто не звертався", - переконує виконувач обов'язків директора МТК "Калинівський ринок" Олександр Карнась.

У фінансовій розвідці пояснюють, що до базарів просто руки не дійшли, проте неодмінно дійдуть. Щоправда, визнають у Держфінмоніторингу, перевірити всі операції купівлі-продажу бодай самих лише автомобілів нереально. А торговці зобов'язані повідомляти лише про підозрілих покупців. На тому і зійшлися з автодилерами, визнавши, що десь таки припустилися "перегинів на місцях".

Тих, хто сумнівні операції приховує, обіцяють штрафувати. Хоча найчастіше покарання накладають майже символічне - до тисячі сімсот гривень.

Раніше повідомлялося, що Державна податкова служба провадить аналіз даних про придбання українцями транспортних засобів, нерухомості і землі. Зіставляючи їх з інформацією про офіційні доходи громадян, податківці визначають коло осіб, які можуть мати незадекларовані доходи.

"Ми також зробили аналіз даних про реєстрацію підприємств на фізичних осіб. Як виявилося, деякі люди в Україні вносять до статутних фондів десятки мільйонів гривень, але при цьому показують офіційний дохід у 10 тис грн", - зазначив голова Державної податкової служби Олександр Клименко.

Якщо під час перевірки наявної інформації у податкових органів виникає підозра у несплаті громадянином податків, йому пропонують добровільно заповнити декларацію. Якщо він відмовляється, податківці можуть продовжити роботу з виявлення прихованих джерел доходу громадянина.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: вимагає Держфінмоніторинг
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ