Пт, 2024-04-19, 23:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 12 » Від Кабміну депутати-медійники вимагають звільнити гендиректора УТР Юричика
13:33
Від Кабміну депутати-медійники вимагають звільнити гендиректора УТР Юричика
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутати-медійники вимагають від Кабінету міністрів звільнити гендиректора Всесвітньої служби "Українське телебачення і радіомовлення" (УТР) Василя Юричка.

Підставою для цього вони називають систематичне використання державного телеканалу у цілях пропаганди, поширення неправдивої інформації та зловживання службовим становищем, повідомляє сайт "Батьківщини".

Заяву підписали Андрій Шевченко, Ольга Герасим’юк, Ірина Геращенко, Володимир Яворівський, Олександр Абдуллін, Юрій Стець, Володимир Ар’єв, Олена Кондратюк, Олександр Сочка, Степан Купіль, Євген Талишев.

"Як народні депутати, журналісти та українські громадяни ми обурені тим, що керівництво "УТР" перетворило ефір державного каналу на зливний бачок для неправдивої інформації та на інструмент брудної піарівської кампанії проти опонентів української влади", - йдеться у заяві.

Депутати обурені появою в ефірі "УТР" проекту під назвою "Щербань. Замовлення прийнято" і переконані, що він спрямований на дискредитацію лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

"Як свідчать титри в ефірі, це "псевдорозслідування" виготовлено та трансльовано на замовлення сумнозвісної громадської організації "Загальновоїнська спілка України", якою керує член Партії регіонів Олег Калашников, який отримав звання "ворог преси" за побиття влітку 2006 року журналістів телеканалу СТБ", - зазначають опозиціонери.

Депутати нагадують, що впродовж останнього року "за цією ж схемою в ефірі "УТР" та обласних державних телерадіокомпаній розміщалися й інші бруднопіарні опуси на замовлення "регіонала" Калашнікова – зокрема, "фільми" "Украдений поп-корн" та "Просто Юля".

Цим, на їхню думку, телеканал грубо порушує інформаційні стандарти, закріплені в офіційному Редакційному статуті "УТР", – зокрема, "достовірність" (п. 3.3), "збалансованість" (п. 3.4), "відокремлення фактів від коментарів" (п. 3.5), "презумпція невинності" (п. 4.5).

"Державний канал, який покликаний нести правду про Україну у світ, використовується владою для інформаційної війни проти власного народу. Телеканал, який фінансується платниками податків, не просто порушує журналістські стандарти – "УТР" став символом непрофесійності, інформаційних маніпуляцій та замовної "чорнухи", - заявляють депутати.

У зв’язку із "систематичним використанням державного телеканалу у цілях політичної пропаганди та з огляду на численні звинувачення керівництва каналу у корупції та політичній за ангажованості", вони вимагають від Кабміну й Державного комітету телебачення і радіомовлення звільнити Юричка з посади гендиректора УТР.

Нагадаємо, що негативний фільм про Тимошенко, створений Калашніковим, масово показували на державному телебаченні, в тому числі і на УТР.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: Депутати-медійники, Кабміну звільнити гендиректора УТР
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ