Чт, 2024-03-28, 20:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 27 » Від РФ вимагають розслідувати вбивства і зникнення кримських татар
12:51
Від РФ вимагають розслідувати вбивства і зникнення кримських татар
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Під посольством Російської Федерації у Києві проходить акція "Не дати стерти з лиця землі".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, близько півсотні активістів кампанії "Крим-SOS" вимагають у російської влади розслідувати вбивства та зникнення кримських татар.

"Сьогодні - третій раз, коли ми приходимо під стіни російського посольства з одним і тим же питанням: де всі ті люди, які зникли в Криму за два роки окупації? Де інформація про те, хто убив людей, які були викрадені і пізніше були знайдені мертвими?" - зазначила одна з організаторів акції, координатор кампанії "Крим-SOS" Євгенія Андреюк.

За її словами, протягом останніх двох років зникли безвісти п'ятнадцять осіб і ще дев'ятьох людей було знайдено мертвими.

"Сьогодні, буквально півгодини тому, з'явилася інформація про ще одного зниклого татарина у Криму - Ерфана Асманова. Він живе в с. Фонтани поблизу Сімферополя і 25 вересня він мав вийти на зміну на роботу і досі про нього немає жодної інформації", - додала Андреюк.

Вона висловила сподівання, що, враховуючи недавнє зникнення Ерфана Асманова, він може ще знайтися.

Андреюк також нагадала, що 27 вересня 2014 року в Криму були викрадені син та племінник відомого кримськотатарського активіста Абдурешита Джеппарова. За даними свідків, невідомі затягли 19-річного Іляма Джеппарова і його двоюрідного брата 23-річного Джебдета Іслямова в мікроавтобус і повезли у невідомому напрямку. За 2 роки російські правоохоронці не знайшли їхніх викрадачів.

Активістка "Крим-SOS" наголосила, що окупаційна влада Криму не проводить об'єктивних розслідувань за фактами зниклих кримських татар.

"Очевидно, що це є частиною репресивної політики Росії та залякування кримського населення", - зазначила Андреюк.

Вона висунула вимогу до Російської Федерації ефективно розслідувати усі випадки насильницьких зникнень і надати родичам відповідну інформацію.

Андреюк також звернулася до української влади із закликом не забувати про зниклих безвісти та домагатися їхнього розшуку.

У Сімферополі знову зник кримський татарин

У Криму зник 28-річний кримський татарин Ерфан Османов. Родичі шукають його третій день.

Про це повідомляє кримськотатарська газета "Авдет".

"У Сімферополі вже третій день шукають 28-річного Ерфана Османова. За інформацією рідної сестри Румейси Келеш, він працює в пекарні у селищі Фонтани, але 25 вересня не вийшов на зміну, зв'язку з ним немає, телефон відключений", - йдеться в публікації.

Ерфан Османов, якого друзі та родичі характеризують як порядну і добросовісну людину, живе у сімферопольському мікрорайоні Кам'янка. Наразі його місцеперебування нікому не відоме.

Як зазначив голова Меджлісу Рефат Чубаров, на півострові зникли або викрадені 22 кримських татар, з них чотирьох знайшли убитими.

Як повідомлялося, раніше перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джеляль заявив, що з моменту анексії в Криму зникли близько 15 кримських татар, які могли постраждати за незгоду з окупацією. "Називаються різні цифри. У Києві говорять приблизно про два десятки людей (наприкінці 2015 року національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв говорив про 20 зниклих співвітчизників - ред.), ми схильні говорити про меншу кількість зниклих", - сказав він.

Нещодавно в окупованому Криму зник член Виконавчої ради Світового конгресу кримських татар, член регіонального меджлісу Ервін Ібрагімов. ФСБ відмовилася приймати заяви про його зникнення.

4 червня зник Джохар Мелясанов. 9-го числа його тіло знайшли, а батькам сказали, що він "впав зі скелі" поблизу Ай-Петрі.

У Міністерстві закордонних справ України пообіцяли до кінця року передати в міжнародні судові інстанції матеріали про дискримінацію кримських татар представниками влади Російської Федерації на території окупованого цією країною півострова Крим.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: розслідувати вбивства і зникнення к, РФ, вимги
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ