Пт, 2024-03-29, 14:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 2 » Від судового процесу до цирку
17:31
Від судового процесу до цирку
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Ласкаво просимо на гучний процес Юлії Тимошенко - колишнього прем'єр-міністра України, нині лідера опозиції, зірки Помаранчевої революції і, можливо, майбутньої політичної мучениці, пише Global Post. Підсудна відкрито кепкує над суддею, який головує на засіданні, а на вулиці жваво проходять пікети її прихильників і супротивників.

"Незважаючи на те, що процес часом нагадує цирк, у справі Тимошенко нічого смішного немає. Її звинувачують у зловживанні повноваженнями під час перебуванні прем'єр-міністром, і в разі винесення обвинувального вироку їй загрожує від семи до десяти років в'язниці", - зазначає автор статті Девід Стерн.

"Західні уряди виступили з публічними заявами, в яких висловлюються серйозні побоювання, що її справа має політичне підґрунтя. В особистих бесідах дипломати заходять набагато далі. Більшість, здається, впевнена, що справжня мета гри полягає у покаранні Тимошенко, враховуючи, що її не звинувачують безпосередньо в корупції, і більшість з тих, хто постав перед судом разом з нею, належать до її політичного кола. Єдине питання хіба в тому, як далеко зайде звинувачення", - пише автор.

"Врешті українська демократія, що зароджується, опинилася під загрозою. Процес Тимошенко, очевидно, став черговим, і найяскравішим, прикладом невблаганного сповзання до більш авторитарної системи правління", - йдеться в статті. Заглядаючи вперед, багато спостерігачів жахаються, якими брудними і корумпованими можуть виявитися парламентські вибори в жовтні наступного року.

Проте одна сфера не постраждає - це зусилля України на шляху до договору про співпрацю з Євросоюзом. Україна в даний час обговорює угоду з ЄС, від якого рукою подати до повноправного членства, і представники ЄС, як виглядає, готові залучити Україну в політичну архітектуру блоку, мовиться в статті.

Ситуація загрожує стати парадоксальною: через рік Україна може виявитися ще більш авторитарною і водночас вона буде ближчою до Євросоюзу. Такий сценарій бентежить деяких західних дипломатів.

"Ця ситуація - як підготовка до Євро-2012", - зауважив один західний чиновник, не для протоколу. Він мав на увазі проекти з благоустрою, які здійснюються нині в Україні у рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу: "Всі фасади фарбують, але за ними ховаються зруйновані будівлі".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 875 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ