Чт, 2024-03-28, 21:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Серпень » 14 » Від визнання звіту про геноцид у Сребрениці парламент Республіки Сербської відмовився
18:39
Від визнання звіту про геноцид у Сребрениці парламент Республіки Сербської відмовився
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Парламент Республіки Сербської відмовився від визнання звіту про геноцид у Сребрениці

Парламент Республіки Сербської проголосував за анулювання доповіді про масові вбивства в Сребрениці, яка визнала, що сили боснійських сербів порушили гуманітарне право, вбивши тисячі боснійців.

Відповідне рішення було прийнято на спеціальній сесії Національної асамблеї Республіки Сербської у вівторок, повідомляє Balkan Insight.

У звіті, який 14 років тому зібрали уряд і спеціальна комісія із подій у Сребрениці, підтверджено, що в липні 1995 року боснійські сербські сили вбили тисячі боснійців із східного боснійського міста та заявлено, що страти були серйозним порушенням гуманітарного права.

Але президент Республіки Сербської Мілорад Додік, який ініціював спеціальну парламентську сесію, заявив, що в документі містяться "помилкові дані" і він був створений під тиском високого представника міжнародної спільноти в Боснії того часу Педді Ешдаун.

"Злочин Сребрениці - це узгоджена трагедія з наміром сатанізувати сербів", - сказав Додік у зверненні до депутатів.

Додік зазначив, що він має намір об'єктивно підходити до подій в Сребрениці, маючи на увазі, що доповідь комісії за 2004 рік не включала в себе злочини проти сербів.

"Ми не маємо наміру заперечувати вбивства та злочини, що відбулися, але неможливо прийняти протиправну поведінку. Запустивши ініціативу з парламентом Республіки Сербської, ми не маємо наміру приховувати будь-яку інформацію про страждання боснійців", - додав він.

Парламент наказав урядові Республіки Сербської створити нову міжнародну комісію, яка протягом року повинна скласти нову доповідь про злочини в Сребрениці та "висвітлити всі невизначеності з першого звіту, а також включити в доповідь страждання сербів у Сребрениці та навколо міста".

Рішення не було підтримано боснійськими та хорватськими членами парламенту і викликало негативну реакцію боснійських політиків, які засудили цей крок як популістський жест, покликаний активізувати кампанію Додіка до виборів у жовтні.

Як відомо, Республіка Сербська є державним утворенням на території Боснії, частиною федеральної системи, розробленої після війни на Балканах в 1990-х роках.

Переважна частина населення - боснійські серби, вони виступають за тісні зв'язки з Белградом і в опозиції як до ЄС, так і боснійських мусульманських та хорватських організацій. Республіка Сербська неодноразово погрожувала провести референдум про незалежність.

Президент регіону Мілорад Додик є близьким союзником президента РФ Владіміра Путіна в Європі. Він також підтримує тісні зв'язки з лідеркою французьких правих Марін ле Пен та правою австрійською "Партією свободи".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 617 | Додав: adminA | Теги: парламент Республіки Сербської, Сребрениця, визнання звіту, відмова, геноцид
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ