Чт, 2024-04-25, 06:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 30 » Відомий російський актор Ігор Кваша помер
22:14
Відомий російський актор Ігор Кваша помер
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У четвер увечері помер народний артист РРФСР, один з творців театру "Современник" Ігор Кваша, повідомила прес-служба Першого каналу з посиланням на театр "Сучасник".

Ігор Кваша народився 4 лютого 1933 року в Москві. У 1955 році закінчив Школу-студію МХАТ. З 1955 по 1957 роки - актор МХАТ ім. М. Горького. У 1957 році Квашу запросили в театр "Современник". Разом з Галиною Волчек і Олегом Єфремовим вони стали засновниками театру, пише Інтерфакс-Україна.

В якості режисера поставив спектаклі "Кабала святенників", "Дні Турбіних", "Кіт домашній середньої пухнастості", "А вам не хотітся ль / Под ручку пройти? .." та інші.

У репертуарі "Современника" Кваша грав ролі Гаєва в "Вишневому саду" Чехова, Оповідача в "Балалайкин і К " Салтикова-Щедріна, Татусі Карамазова у виставі "Карамазови і пекло" по мотивах Достоєвського, Фальстафа в "Віндзорські насмішниці" Шекспіра, Лестера у виставі "Граємо ... Шиллера!", П'єтро в "Титулі" Галина, Саймона в "Важких людях" Бар-Йосефа, Степана Верховинського в "Бісах" Достоєвського, Сталіна у виставі "Політ чорної ластівки, або Епізоди історії під кутом 40 градусів ", Чебутикіна у новій редакції спектаклю" Три сестри "за п'єсою Чехова.

Кваша зіграв близько 50 ролей у кіно. Вперше на екрані він з'явився в 1961 році в ролі бійця Сені у військовій драмі Іллі Гуріна "В важку годину". Його першою великою роботою стала роль молодого Карла Маркса у фільмі Григорія Рошаля "Рік як життя". Також серед його кіноробіт участь у картинах "Солом'яний капелюшок", "Жереб", "Просто Саша", "Сищик", "Той самий Мюнгхаузен", "Казки старого чарівника", "Людина з бульвару Капуцинів".

Сам актор найкращою роботою в кіно називав роль Йосипа Сталіна у фільмі Юрія Сорокіна про Максима Горького "Під знаком Скорпіона" (1995).

З 1998 року Кваша вів телевізійне ток-шоу "Жди меня" на Першому каналі, а з 2008 року - передачу "Неймовірні історії про життя".

У 2008 році Кваші була присуджена театральна премія "Кришталева Турандот" в номінації "За честь і гідність" і Царськосельський Художня премія "За легендарний шлях у мистецтві і щирість творчого почерку".

Кваша нагороджений орденом "За заслуги перед вітчизною" III ступеня "за великий внесок у розвиток театрального мистецтва і багаторічну творчу діяльність", має подяку президента РФ "за великі заслуги в розвитку вітчизняного театрального і кінематографічного мистецтва".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1183 | Додав: admin | Теги: помер, іор кваша
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ