Чт, 2024-04-25, 19:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 28 » Відсувається передвиборне "весілля" партії Тігіпка і "регіоналів"
12:16
Відсувається передвиборне "весілля" партії Тігіпка і "регіоналів"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Анонсований шлюб "Сильної України" і Партії регіонів, схоже, зривається або, принаймні, надовго відкладається. Нагадаємо, намір об'єднати сили "полководці" (голова ПР Микола Азаров і "сильний" Сергій Тігіпко) озвучили ще 16 серпня. Але до кінця листопада, коли, власне, й мало відбутися об'єднання, не встигли провести всіх необхідних "маневрів". Тепер же пішов слух, що "весілля" не буде, пише "Сегодня".

Інформація через зачинеті двері Кабміну вельми суперечлива. Найбільш радикальний прогноз розповів один з близьких до влади політологів, який сказав, що Тігіпко незабаром після Нового року голосно грюкне дверима і покине пост віце-прем'єра, пішовши в опозицію. "Він розчарувався у своїх перспективах у відносинах з "регіоналами", - розповів нам політолог.

Втім, в оточенні Тігіпка цю інформацію дещо підкоригували. "Бунтувати Сергій Леонідович не буде ні за яких умов, - сказав один із соратників Тігіпка. - І з поста віце-прем'єра він йти не збирається. Але ймовірність того, що "Сильна Україна" не буде об'єднуватися з "регіоналами" - зараз вища за 50%. Злиття нічого не додасть ні йому, ні "Регіонам". Швидше за все, "Сильна Україна" піде другою колоною влади на вибори і спробує подолати 5%-й бар'єр, або зосередиться на роботі в мажоритарних округах, поділивши їх з "регіоналами", - це ще не вирішено".

Політолог Кость Бондаренко, колишній заступник Тігіпка по партії, також не надає особливого значення чуткам: "Інформація про відхід Тігіпка циркулює вже мінімум півроку. Рано чи пізно вона, можливо, у щось і виллється, але не тепер".

Інформація з надр Партії регіонів теж суперечлива, що, ймовірно, пояснюється різним ставленням різних груп впливу в партії до перспектив Тігіпко.

Джерело в керівництві ПР відповіло однозначно: "Об'єднанню бути". Інший відомий "регіонал" не такий оптимістичний: "Питання ще не вирішено. Ми зараз дивимося, що вигідніше - об'єднатися, щоб не конкурувати, чи йти одним блоком, але різними партіями. Так ми наберемо разом більше відсотків. До того ж, в союзі ми будемо мати тільки по одному члену в комісії, а порізно - двох".

Сам Тігіпко говорить дуже обтічно. У себе на Facebook він нещодавно написав, що об'єднання може відбутися до кінця січня. Але тут-таки виставив умови, причому у досить жорсткій формі: "За цей час ми повинні з Партією регіонів обговорити нинішню ситуацію і ті методи, якими ми повинні її змінити - без різких і жорстких дій ситуацію не виправити, - надто багато нагромадилося проблем. Я кажу про уповільнення реформ, про корупцію, про неповернення ПДВ, про нескінченні перевірки бізнесу. Це все вимагає розв'язання саме тепер, тому що наступний рік - це рік парламентських виборів. І не давши цих відповідей, іти на об'єднання дуже складно. Якщо ми знайдемо відповіді на ці питання, впевнений, об'єднання буде. Якщо не знайдемо відповідей - на з'їзді буде ухвалено рішення не входити до Партії регіонів і йти на вибори самостійно".

"Регіонали" посил почули, але сильно не наполягають. "ПР готова до конструктивного діалогу. Але мова може йти тільки про розпуск "Сильної України" і вступ її членів до ПР. Ми не нав'язуємо об'єднання, це їхнє рішення. Але хоч як би все склалося, партнерами ми залишимося", - сказав перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

"Якщо Тігіпко піде разом з "Регіонами", він зможе отримати максимум 5 місць у прохідній частині списку, і, можливо, після того, як Микола Азаров піде з поста прем'єра і голови партії, зможе претендувати на роль лідера. Але при цьому він повністю розчиниться в партії. Якщо ж він піде на вибори самостійно, - йому доведеться, найпевніше, піти з Кабміну (через нинішню посаду він бере на себе дуже багато негативу) і завойовувати електорат. Враховуючи, що багато жителів Сходу розчарувалися в Партії регіонів, - його шанси взяти більш ніж 5% високі. Але я не думаю, що йому цікаво грати в самостійні парламентські ігри. Думаю, свій актив в Раді він спробує обміняти на нові, більш високі посади у виконавчій владі", - вважає політолог Кость Бондаренко.

Нагадаємо, влітку цього року віце-прем'єр, міністр соціальної політики Тігіпко назвав причини, через які він зважився ввести свою партію в склад Партії регіонів. За словами Тігіпка, визначальним чинником стали наближення політичного сезону і вкрай нестабільна ситуація в світі.

Після цього ЗМІ провели опитування регіональних представництв партії Тігіпка про те, чи влаштовує їх це. Як з'ясувалось, однопартійці Тігіпка були шоковані його заявою про злиття з Партією регіонів. Заступник голови "Сильної України" Олександра Кужель через це навіть покинула партію.

Зазначимо, що Тігіпко не відкидає можливості очолити виборчий список Партії регіонів пізніше. Однак, за даними ЗМІ, перенесення злиття партій відбулося саме через небажання керівництва Партії регіонів виконувати кадрові вимоги Тігіпка. У ПР не приховують, що готові прийняти у свої ряди одного лише Тігіпка, без партії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: весілля партії Тігіпка і регіоналів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ