Чт, 2024-04-18, 19:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 5 » Війна триває: у зоні АТО отримали поранення 8 силовиків. ВІДЕО
15:39
Війна триває: у зоні АТО отримали поранення 8 силовиків. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сім українських військовослужбовців і один працівник Державної прикордонної служби зазнали поранень у зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, 4 вересня, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, один боєць Збройних сил дістав поранення в Авдіївці. Крім того, ще четверо наших військових і один працівник Державної прикордонної служби були поранені в Станично-Луганському районі внаслідок вибуху гранати в легковому медичному автомобілі, і ще двоє військових Збройних сил зазнало поранень у Красногорівці внаслідок підривання на невідомому вибуховому пристрої", - сказав Мотузяник на брифінгу в понеділок у Києві.

Спікер АТО додав, що підтверджені втрати противника становлять: один загиблий і четверо поранених. Загиблий бойовик підірвався на своїй же міні в районі Сокільників.

Мотузяник також розповів, що бойовики організовують постановочні обстріли своїх позицій для використання з пропагандистською метою.

Він також повідомив, шо поблизу Троїцького Луганської області відбулося бойове зіткнення між українськими військовими та групою бойовиків.

"Поблизу Троїцького на Світлодарській дузі вчора ввечері відбулося бойове зіткнення між силами АТО і бойовиками. Після 15-хвилинного бою противник відступив", – заявив Мотузяник.

Раніше повідомлялося, що терористи обстріляли Авдіївку з 82-мм міномета. Також поблизу Авдіївки була зафіксована і снайперська активність, а позиції українських військових біля Водяного, Павлополя, Талаківки і Мар'їнки зазнали обстрілу зі стрілецької зброї.

Кілька днів тому на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокація в районі Троїцького. Всього з півночі до 18.00 годин незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Крім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

Росія наростила чисельність військ у Криму та біля кордону з Україною

Росія з понеділка почала активну фазу стратегічного командно-штабного навчання ЗС РФ "Кавказ-2016".

Про це повідомляє українська розвідка в Facebook.

Органи управління, з’єднання і частини розгорнутого на полігонах Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ та в окупованому Криму міжвидового угруповання військ знаходяться у бойовій готовності "Повна".

Угруповання військ Південного військового округу ЗС РФ нарощено на 11,2 тисяч військовослужбовців за рахунок підрозділів зі складу з’єднань Західного, Центрального, Східного військових округів та Повітрянодесантних військ ЗС РФ.

Сили та засоби Повітряно-космічних сил ЗС РФ перебувають у готовності до надання безпосередньої авіаційної підтримки дій наземного та морського компонентів.

Корабельні угруповання Чорноморського флоту та Каспійської флотилії вийшли з пунктів постійного базування і розпочали перехід до районів морського полігону "Опук" та північно-західної частини Каспійського моря відповідно.

Одночасно розпочалися командно-штабні тренування з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ.

Також, за повідомленням розвідки, на тимчасово окупованих територіях сходу України режим припинення вогню в цілому виконувався. Обстрілів з важкого озброєння не зафіксовано, але відмічено збільшення обстрілів зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів.

Сталося бойове зіткнення сил АТО з розвідувальною групою противника у районі н.п. Троїцьке. У районах н.п. Авдіївка та Мар’їнка діяли снайперські групи противника.

За повідомленням розвідки, встановлений режим припинення вогню активно використовується командуванням 7-ї омсбр для проведення прихованого мінування підходів до передових позицій та т.зв. сірої зони, у т.ч. забороненими міжнародними конвенціями протипіхотними мінами. З н.п. Ровеньки до н.п. Чорнухине переміщено п’ять цистерн з пально-мастильними матеріалами (250 тонн).

Як зазначає розвідка, на донецькому напрямку противник планує відновити контроль над раніше втраченими позиціями у районі промислової зони н.п. Авдіївка.

"Протягом доби підтверджені втрати противника склали один загиблий та четверо поранених військовослужбовців 11-ї окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, поранення 8 силовиків, Війна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ