Сб, 2024-04-27, 01:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 6 » Викид аміаку на хімзаводі Фірташа убив п'ятьох. Повітря перевірять. ВІДЕО
20:22
Викид аміаку на хімзаводі Фірташа убив п'ятьох. Повітря перевірять. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
На заводі "Концерн Стирол" у Горлівці Донецької області 6 серпня виникла нештатна ситуація. Внаслідок аварії 5 людей загинули, ще 20 постраждали.

Про це повідомила прес-секретар Горлівської міської ради Марина Соколова, передає УНІАН.

6 серпня в ПАТ "Концерн Стирол" виникла нештатна ситуація. "О 14.30 під час капітального ремонту заводу №1 стався викид газу аміаку. Аварійно-рятувальна служба концерну упродовж 20 хвилин повністю ліквідувала поломку, яка стала причиною викиду, проте на підприємстві є постраждалі. Спеціально створена комісія приступила до з`ясування причин займання. Будь-які загрози для населення відсутні", - повідомили у прес-службі Ostchem.

За словами прес-секретаря міської ради Соколової, після аварії міський голова Євген Клеп в екстреному порядку провів нараду з профільними заступниками. Начальнику відділу охорони здоров`я міської ради Олександру Просянику і заступнику міського голови Сергію Шкребцю доручено організувати максимальне сприяння у наданні медичної допомоги постраждалим під час аварії працівникам підприємства.

На даний час вони виїхали до міської лікарні №3 для організації цієї роботи.

"Крім того, сектору екології дано доручення організувати роботу з вимірів викидів шкідливих речовин в атмосферу. За інформацією управління цивільного захисту населення, загрози для життя і здоров`я жителів міста аварійна ситуація не становить", - сказала Соколова.

Вона також зазначила, що після ліквідації наслідків аварії буде проведено нараду за участю представників концерну, на якій буде дана "відповідна оцінка задля недопущення повторення подібних ситуацій".

Раніше повідомлялося, що 26 травня в Донецькій області сталася пожежа на аміачному заводі. О 7.18 рятувальники отримали повідомлення, що на території Об'єднаного аміачного заводу ПАТ "Концерн Стирол" в цеху компресії аміаку на ділянці 1-В виникла пожежа. Пожежно-рятувальні підрозділи виїхали за третім підвищеним номером виклику. О 8.42 загоряння було ліквідовано. Загиблих і постраждалих немає.

Керівництво хімзаводу "Стирол" запевнило, що загрози для населення через аварію немає

У прес-службі компанії ПАТ "Концерн Стирол" запевнили, що в результаті аварії через викид аміаку загрози для населення немає, повідомляє у вівторок 6 серпня сайт підприємства.

"За попередніми даними сталася розгерметизація трубопроводу рідкого аміаку", - йдеться у повідомленні.

При цьому місцеві жителі Макіївки пишуть у соціальних мережах, що їм нічим дихати, вони відчувають головні болі, передає "Остров".

"Удома дихати нічим. На вулицю теж виходити не можна. Головний біль з ранку дає про себе знати. Донбас як завжди", - написала Крістіна Медведєва після аварії.

У цей час на місці аварії працюють рятувальники. За попередніми даними, викид газу стався через розрив аміакопроводу.

СЕС не зафіксувала перевищення гранично допустимої концентрації аміаку в Горлівці

У Донецькій області санітарно-епідеміологічна служба Горлівки після аварії на заводі концерну "Стирол" перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявила.

Після аварії на концерні "Стирол" санітарно-епідеміологічною службою міста Горлівка було відібрано проби атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони (800 і 1 тис. метрів від джерела викиду), повідомили у прес-службі Горлівської міськради.

За словами головного державного лікаря Горлівської міської СЕС Віктора Ляпіна, в пробах перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

За інформацією жителя міста Горлівка, в місті відчувається запах аміаку, жителі залишають вулиці й закривають вікна.

Аварія сталася в ході капремонту хімзаводу. Розпочате кримінальне провадження

Викид газу аміаку стався в ході капітального ремонту заводу № 1 концерну "Стирол" (Донецька обл.), який входить до холдингу Ostchem, який би підприємства азотної хімії Group DF.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

За її даними, зараз на місці аварії працюють рятувальні служби, триває огляд місця події. На місце прибули прокурор Горлівки Олег Колеснік, а також слідчо-оперативна група. За попередніми даними, трапився розрив аміакопроводу.

Наразі підтверджена інформація про 5 загиблих працівників підприємства. Дані уточнюються.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Прокуратура Горлівки здійснює процесуальне керівництво ходом досудового розслідування.

ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання" Азот "(Луганська обл.), що входить до хімічного холдингу Ostchem українського бізнесмена Фірташа, завершило плановий капітальний ремонт цеху аміачної, калієвої і натрієвої селітри, повідомила прес-служба Ostchem.

Сєверодонецький "Азот" проводив ремонт без зупинки виробництва, замінюючи ремонтовані агрегати резервними. Зокрема, підприємство відремонтувало два вентилятори ВДН-20, що забезпечують подачу повітря на киплячий шар аміачної селітри в грануляційної вежі.

Компанія також провела капітальний ремонт чотирьох стрічкових конвеєрів, забезпечують транспортування гранульованої аміачної селітри від грануляційних веж до відокремлення упаковки, фасовки і відвантаження. Це забезпечить стабільну роботу конвеєрів, а також поліпшить якість аміачної селітри, виключивши влучення небажаних темних вкраплень.

Крім того, в ході планового ремонту, пофарбована і покрита антикорозійним шаром 79-метрова металоконструкція, підтримуюча у вертикальному положенні трубу вихлопної свічки.

Як повідомлялося, в 2013 році Сєверодонецький "Азот" має намір вкласти 148,6 млн грн в планові капітальні ремонти та модернізацію цехів. Підприємство вже відремонтувало цеху органічного синтезу, а в серпні планує розпочати ремонт цеху аміаку.

У 2012 році Северодоненцкій "Азот" вклав у модернізацію та капітальні ремонти близько 125 млн грн, а аналогічні витрати всіх підприємств холдингу Ostchem в 2012 склали близько 903 млн грн.

Сєверодонецький "Азот" є одним з найбільших хімічних підприємств України. Підприємство виробляє аміак, карбамід, аміачну селітру, метанол, оцтову кислоту, вінілацетат, адипінова кислоту.

Кіпрської Ostchem Ventures Limited, підконтрольної українському бізнесменові Фірташу, належить 100% акцій ПрАТ.

Ostchem - керуюча компанія, яка координує стратегію шести підприємств азотної хімії, що належать Group DF Фірташа, чотири з яких розташовані в Україні: концерн "Стирол", "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот", "Рівнеазот".

Ostchem в 2012 році виробив 2,3 млн тонн карбаміду і 2,6 млн тонн аміачної селітри, за цими показниками група входить до п'ятірки найбільших у світі. Аудована консолідована виручка Ostchem в 2012 році склала $ 3 млрд, EBITDA - $ 0,9 млрд.

Довідка

Концерн "Стирол" засновано у 1933 році. Це найбільший в Україні виробник мінеральних добрив (постачає на ринок 3% світового експорту аміаку і карбаміду), полімерних матеріалів і виробів з них. Підприємство є єдиним в Україні виробником полістиролу, що спінюється.

Крім того, концерн виробляє лакофарбові матеріали, неорганічні кислоти і солі, біологічні кормові добавки для тваринництва, лікарські препарати.

У вересні 2010 року концерн "Стирол" увійшов до холдингу OSTCHEM Group, що підконтрольний Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Отже, до складу холдингу OSTCHEM Group входить чотири виробники мінеральних добрив азотної групи – "Рівнеазот", концерн "Стирол", "Таджиказот" у Таджикистані і "Нітроферт" в Естонії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1074 | Додав: adminA | Теги: убив п'ятьох, хімзаводі Фірташа, викид аміаку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ