Ср, 2024-05-01, 23:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 27 » Викликають тривогу стан права в Україні і вибірковість правосуддя у європейській організації
16:39
Викликають тривогу стан права в Україні і вибірковість правосуддя у європейській організації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Неурядова європейська організація "Форум Кран Монтана" (Crans-Montana Forum) заявляє, що суд над лідером партії "Батьківщина", колишнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко викликає серйозну тривогу щодо стану верховенства права в Україні. Про це від імені правління Форуму зробив заяву його голова Жан-Поль Картерон, передає УНІАН.

"Ми глибоко занепокоєні повідомленнями про події в Печерському районному суді, кульмінацією яких став арешт колишнього прем’єр-міністра України та лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. "Форум Кран Монтана" та його учасники наголошують на потребі у справедливих, прозорих та незалежних судових процесах, які б допомогли уникнути враження про вибірковість правосуддя. Тому ці події викликають серйозну тривогу щодо стану верховенства права в Україні", - заявив Картерон.

Він підкреслив, що поняття вибірковості правосуддя несумісне з євроінтеграційними прагненнями України.

"Форум Кран Монтана", який з 1989 року працює задля запровадження демократії у Східній Європі, знову хотів би зробити наголос на високих стандартах, які очікуються від країни, що прагне політичної асоціації з ЄС", - йдеться в заяві.

"Форум Кран Монтана" створений у 1986 році. До її складу входять відомі політичні діячі Франції, Швейцарії та інших країн. Форум співпрацює з Радою Європи та має підтримку європейських ділових кіл. Головне завдання "Форуму Кранс Монтана" – сприяння організації прямих контактів між представниками ділових кіл, державними і політичними діячами різних країн. Особлива увага приділяється розвитку діалогу і співробітництва між Західною Європою і країнами Центральної і Східної Європи.

У 2005 році "Форум Кран Монтана" нагородив Тимошенко відзнакою "За боротьбу за демократичні цінності".

Зазначимо, що 5 серпня Тимошенко заарештували на судовому засіданні щодо "газової справи". Арешт Тимошенко викликав значний резонанс та стурбованість на міжнародній політичній арені. За кордоном закликають українську владу негайно звільнити Тимошенко.

Зазначимо, що арешт Тимошенко викликає тривогу у більшості політиків у світі.

Нещодавно президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Петрос Ефтіміу висловив занепокоєння у зв’язку з арештом колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Співдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Майліс Репс та Марієтта де Пурбе-Лундін теж висловили занепокоєння арештом Юлії Тимошенко. Заявивши, що "її арешт, нібито за неповагу до суду, зміцнює думку про політичну природу звинувачень проти неї".

Також австралійський уряд зазначив, що закликає українську владу ухвалити рішення про негайне звільнення Тимошенко, а також вести суд у відповідності до міжнародних стандартів, прозоро та чесно.

Польща також висловила своє занепокоєння ситуацією в Україні і переконує українську владу звільнити Юлію Тимошенко з-під варти.

Як повідомлялося, 9 серпня президент Чехії Клаус написав Януковичу листа з проханням отримати запевнення в тому, що судовий процес над колишнім прем'єром України Юлією Тимошенко не має політичного характеру.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 836 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ