Чт, 2024-03-28, 19:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Квітень » 15 » Виплатити чверть мільярда доларів офшорам Суркісів суд змушує державний Приватбанк
17:35
Виплатити чверть мільярда доларів офшорам Суркісів суд змушує державний Приватбанк
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Суд змушує державний Приватбанк виплатити чверть мільярда доларів офшорам Суркісів

Суд зобов'язав ПриватБанк виплатити офшорним компаніям Суркісів депозити на $ 250 млн, - пише Ліга

Апеляційний суд Києва відхилив скаргу юристів державного ПриватБанку на рішення Печерського райсуду про фактичне стягнення з банку $ 250 млн, які зберігалися на депозитах шести компаній, пов'язаних з бізнесменами Григорієм та Ігорем Суркісами в кіпрській філії ПриватБанку до націоналізації.

Згідно з роз'ясненням суду, банк повинен виконати умови депозитних договорів, укладених з компаніями Camerin Investments, Sunnex Investments, Tamplemon Investments, Berlini Commercial, Lumil Investments, Sofinam Investments (всі - номінально Великобританія). Йдеться про виплату суми вкладів і відсотків - всього $ 250 млн або близько 7 млрд грн.

ПриватБанк наполягав на тому, що виконання договорів неможливо, оскільки депозити були конвертовані в капітал банку під час націоналізації, як кошти, що належать, за визначенням НБУ, особам, пов'язаним з екс-власниками Привату Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

Особливість сьогоднішнього рішення: суд фактично дозволив примусове стягнення коштів з ПриватБанку незважаючи на те, що рішення по суті спору поки не було. Стягнення, відповідно до ухвали суду, виступає забезпеченням за позовом компаній Суркісів, які в ряді паралельних процесів оскаржують зв'язаність з Коломойським і Боголюбовим.

Міністр юстиції Денис Малюська заперечує звинувачення юристів ПриватБанку в причетності держвиконавця, який подав апеляційний позов до отримання повного роз'яснення суду першої інстанції, до програшу апеляції. Він підкреслив, що Печерський суд виніс перше рішення у цій справі ще в 2017 році.

"15 квітня 2020 року суд апеляційної інстанції залишив рішення від 20 лютого 2020 року без змін. Що змінилося за три роки? Практично нічого. Ну, точно нічого істотного. Де "зрада"? Де 7 ярдів? Рішення 2017 року не аналізую і не критикую - закон забороняє", - написав міністр у Facebook.

Відповідаючи на питання, чи отримають компанії Суркісів кошти за рішенням суду, малюська написав: "Залежить від ПриватБанку. Суть їх шанси на 7 ярдів за три роки не змінилися".

Печерський суд у лютому підтвердив обов'язок ПриватБанку виконувати умови депозитних договорів з офшорними компаніями братів Суркісів, не чекаючи на рішення суду по суті, а також апеляції у цій справі. Йдеться про більш ніж $ 200 млн ряду офшорних компаній, які були розміщені на рахунках кіпрської філії ПриватБанку в 2012-2014 роках, а також про відсотки, нараховані до 17 лютого 2020 року.

Рішенням НБУ в 2016 році Суркіси були визнані інсайдерами ПриватБанку, в зв'язку з чим їх гроші були конвертовані в капітал банку при націоналізації. НБУ вказував, що Ігор Суркіс і Коломойський - акціонери телеканалу "1 + 1", що свідчить про такий зв'язок.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 399 | Додав: adminA | Теги: офшори Суркісів, державний Приватбанк, суд, чверть мільярда доларів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ