Пт, 2024-03-29, 14:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 26 » Виповнюється 51 рік Порошенкові. Експерти називають минулий рік президента вдалим
08:45
Виповнюється 51 рік Порошенкові. Експерти називають минулий рік президента вдалим
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президентові України Петру Порошенку сьогодні 26 вересня виповнюється 51 рік. Минулий свій день народження гарант зустрів у Нью-Йорку, де брав участь у церемонії відкриття 70-ї Генасамблеї ООН. Відтоді він побував у 19 країнах і прийняв десятки європейських та світових представників у столиці, пише "Сегодня".

Рік після ювілею очільник української держави провів у роз'їздах, 12 місяців устигнувши здійснити 29 робочих візитів. Найчастіше президент був гостем у США, Франції та Бельгії.

За словами експерта-міжнародника Андрія Бузарова, "причина підвищеної уваги до Штатів полягає в тім, що це ключовий партнер для України. Що ж стосується Франції, то це найважливіший союзник у "нормандському форматі", й візити президента якраз необхідні для роботи в цій групі. Ну, а Бельгія – штаб-квартира практично всіх основних структур ЄС. З огляду на наш курс це природно, що президент так часто туди літає".

Активно Порошенко наводив мости із західними партнерами: найчастіше він зустрічався з віце-президентом США Джо Байденом та канцлером ФРН Ангелою Меркель. Однак дуже значної уваги приділив і турецькому лідерові Реджепові Ердогану, з яким спілкувався і на полях європейських самітів, і в столичному Києві. На думку експертів, такі часті контакти з Туреччиною викликані позицією Ердогана, який підтримує територіальну цілісність України, але водночас демонструє зближення з РФ. Отож важливо тримати з ним контакт - як політичний, так і економічний.

На своєму "полі" Порошенко прийняв 58 гостей. За кількістю візитів лідирують єврокомісари та міністри закордонних справ Франції та Німеччини. Головними темами цих зустрічей були Мінські домовленості, права людини в окупованому Криму та безвізовий режим для України.

Гарант підписав за цей рік 74 закони і 45 указів. Правом накладати вето він скористався тричі. У грудні минулого року президент повернув закон про реструктуризацію валютних кредитів, у березні 2016-го віддав на доопрацювання закон про електронне декларування, а в травні відмовився підписувати закон, яким обмежувалася можливість приватизації житла в гуртожитках.

Кількість підписаних законів політологи називають стандартною й відзначають, що критерій ефективності та злагодженості в роботі всіх гілок влади – це кількість ветованих норм.

"Їх всього три, й це означає, що президента влаштовує законодавча робота парламенту і коаліції. Це означає, що ВР працює в руслі його розуміння, як повинен працювати законодавчий орган", – пояснює політексперт Вадим Карасьов.

Він також зазначає, що минулий рік для Порошенка був результативним через призначення лояльного прем'єра і нового генпрокурора з його команди: "Наступний буде складнішим, у першу чергу через зовнішньополітичні фактори. Тут вибори в Німеччині і Франції, зміна адміністрації в США, реалізації Мінських угод. Крім того, країні потрібно буде показати економічне зростання. Викликів буде більше".

В БПП, рідній фракції президента в парламенті підтвердили, що готують привітання, проте на момент написання матеріалу так і не визначилися з форматом.

"Обов'язково будемо вітати на депутатському рівні. Правда, як буде виглядати привітання від фракції, ми поки що не вирішили. Але особисто я точно виділю час на привітання", – розповів глава фракції Ігор Гринів.

Яскраві цитати гаранта

Одна з найбільш пам'ятних цитат президента прозвучала під час його промови перед початком параду до Дня Незалежності: "Товарищ москаль, на Украину шуток не скаль", – процитував Порошенко фрагмент з вірша Володимира Маяковського.

Про відносини України і ЄС президент яскраво висловився на саміті YES в Києві 16 вересня: "Можете знайти ще країну після трьох років війни, яка не дає жодного шансу євроскептицизму? І я думаю, що деякі політики повинні приїхати в Україну і повчитися, як любити Європу".

А одна з найбільш обговорюваних цитат Порошенка прозвучала на засіданні Радбезу ООН минулого тижня: "Назріла критична необхідність реформування Ради Безпеки, перш за все в тому, що стосується права вето", – підкреслив Порошенко, натякаючи на проблеми з ветуванням рішень Росією.

Довідка

Петро Порошенко народився 26 вересня 1965 року в місті Болград Одеської області. У 1989 році закінчив Київський університет імені Тараса Шевченка, факультет міжнародних відносин і міжнародного права. У 2002 році захистив дисертацію "Правове регулювання управління державними корпоративними правами в Україні". Кандидат юридичних наук.

З 1993 по 1998 - генеральний директор концерну "Укрпромінвест".

1998-2002 - народний депутат України ІІІ скликання.

2000-2004 - заступник голови Ради Національного банку України.

2002-2005 - народний депутат України IV скликання. Голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

8.02.2005-8.09.2005 - секретар Ради Національної безпеки і оборони України.

2006-2007 - народний депутат України V скликання, голова парламентського комітету ВРУ з питань фінансів і банківської діяльності.

2009-2010 - міністр закордонних справ України.

2012 - міністр економічного розвитку і торгівлі України.

2012 - народний депутат України VII скликання, співголова Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС.

П'ятий президент України (з 7 червня 2014 року).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: 51 рік, минулий рік президента, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ