Чт, 2024-04-18, 05:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Січень » 15 » Вища освіта в Польщі: вступ, навчання та вільний час
15:53
Вища освіта в Польщі: вступ, навчання та вільний час
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Чим вищою є якість освіти, тим простіше випускнику університету знайти хорошу роботу за фахом з гідною зарплатою. Саме тому абітурієнти разом зі своїми батьками все більше задумуються: а в яких університетах пропонують найбільш якісне навчання? Куди краще вступити, аби отримати не лише престижний диплом, але і знання? Ця проблема стає все актуальнішою, адже розрив у зарплатах між простими робітниками та професійними, кваліфікованими кадрами стає все більшим. Власне тому зараз молодь все більше цікавиться вищою освітою в Польщі: до речі, безліч корисної інформації ви можете знайти на цьому сайті. Фахівці Проекту Освіта без кордонів підготували максимум інформації про ціни, умови вступу до приватних та державних вузів Польщі, наявність гуртожитків та інші нюанси. На сайті проекту зібрані основні дані, корисні кожному абітурієнту, який задумується про якісну освіту за кордоном.

Куди краще вступити?

Перш за все, потрібно визначитися, яка спеціальність найбільше цікавить абітурієнта, які професії будуть найбільш популярними через 5 років та не зникнуть через роботизацію та автоматизацію процесів. Наприклад, дуже великою популярністю зараз користується вища освіта в Польщі на медиків, інженерів, юристів, економістів. Є безліч нових спеціальностей, орієнтованих на ринок праці, аби випускники після закінчення ВНЗ змогли знайти собі хорошу роботу за фахом.

Варто ознайомитися з рейтингом польських університетів «Perspektywy», щоб зрозуміти, які з університетів є більш престижними. Рейтинг є об’єктивним, адже формується на основі таких показників:

  • умови навчання;
  • науковий потенціал;
  • затребуваність випускників на ринку праці;
  • престиж;
  • міжнародні зв’язки та ін.

Давайте подивимось, які ж ВНЗ входять до п’ятірки лідерів. Серед них – Ягеллонський та Варшавський університети, Варшавська політехніка, Гірничо-Металургійна Академія та Університет ім. Адама Міцкевича. Також великою популярністю користується навчання в Університеті Марії Склодовської-Кюрі в Любліні. Всі з перерахованих вище закладів освіти є державними. Незважаючи на це, в рейтингу є велика кількість приватних університетів з хорошим рейтингом.

Ціни. Це ще одне питання, яке дуже цікавить абітурієнтів та їх батьків. Якщо ви хочете вступити на безкоштовне навчання у Польщі, тоді повинні мати карту поляка або пройти конкурс. У всіх інших випадках вища освіта в Польщі буде платною. Орієнтовна середня вартість за рік – 2 тисячі євро. Проте ціна буде залежати від ВНЗ та спеціальності. Мінімальна ціна – 800 євро на рік.

Навчальний процес

Завдяки сучасному обладнанню, найновішій комп’ютерній техніці, мультимедійному забезпеченню аудиторій навчання не лише на практичних, але й на лекційних та семінарських заняттях є максимально інформативним та направленим на здобуття та вдосконалення практичних навичок.

До того ж, у більшості ВНЗ можна обирати, на якій мові вчитись: польській або англійській. А під час навчання студенти їздять на міжнародні обміни, беруть участь у міжнародних програмах та грантах.

Вільний час студентів

Польські університети Варшави, Кракова, Любліна, Вроцлава та інших польських міст намагаються максимально залучити студентів до активного проведення вільного часу. При університетах працює багато наукових, спортивних, мистецьких гуртків, і кожен студент із задоволенням бере участь у цій діяльності.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 821 | Додав: admin | Теги: навчання, освіта, вступ, Польща, Вища
Всього коментарів: 1
1 Sveta9630   (2022-05-14 13:12) [Материал]
Якщо вас цікавить навчання за кордоном, - відвідайте цей сайт, тут ви знайдете докладну інформацію про вступ, ціни, проживання та інші нюанси. Ви завжди зможете звернутися до фахівців, якщо вам потрібна порада щодо вибору університету, подання документів або інших питань, пов'язаних із вступом. Абітурієнти у процесі вступу стикаються з безліччю питань, тому за консультацією краще звертатися до професіоналів.

ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ