Чт, 2024-04-25, 16:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 23 » Висока ціна: опозиція в Раді проміняла "податки" на "свободу слова"
16:00
Висока ціна: опозиція в Раді проміняла "податки" на "свободу слова"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Верховна Рада призначила депутата фракції БЮТ Андрія Шевченка головою парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.

За відповідну постанову проголосували 373 із 426, які взяли участь у голосуванні народних депутатів.

Відповідно до рішення парламенту, Шевченка звільнили з раніше займаної посади першого заступника голови цього комітету.

Під час розгляду цього питання розпалилася дискусія між "бютівцями" і "регіоналами". "бютівці" вимагали зняти це питання і перенести його розгляд на наступний тиждень у зв'язку з відсутністю подання на Шевченка від фракції.

"Регламентна норма вимагає, що підпис має бути голови фракції. Фракція це питання не розглядала. Ми нічого не маємо проти призначення Шевченка, але вимагаємо, щоб це було зроблено згідно з регламентом", - заявив Андрій Кожем'якін.

У свою чергу Олег Ляшко заявив, що "подання від фракції немає, тому не треба купувати наших людей! Це банальне фарисейство, бо приїжджає делегація ПАРЄ, і вони хочуть показати, які вони демократи. Ми обов'язково будемо за те, щоб Шевченко посів цю посаду, але давайте дотримуватися процедури".

У свою чергу "регіонал" Володимир Ландік звинуватив БЮТ у тому, що він "чекає приїзду ПАРЄ, щоб сказати", що "регіонали" блокують призначення голови комітету зі свободи слова.

Раніше парламентський комітет з питань свободи слова та інформації очолювала член фракції Партії регіонів Ганна Герман, яка була призначена заступником голови Адміністрації президента.

І в той час, як опозиція наполегливо заявляла про факти цензури в українських ЗМІ, Герман як голова комітету, заявляла про їх відсутність.

Тепер в опозиції з'явиться такий необхідний для неї рупор. Проте ціна за цей рупор дуже висока, адже натомість Верховна Рада звільнила депутата фракції БЮТ Сергія Терьохіна з посади керівника парламентського комітету з питань податкової та митної політики і призначила на цю посаду Віталія Хомутинника (фракція Партії регіонів), який раніше був першим заступником голови цього комітету.

За відповідний проект постанови на засіданні Верховної Ради в четвер проголосували 253 народних депутатів (фракція Партії регіонів - 170 голосів, БЮТ - 2, "Наша Україна - Народна самооборона" - 10, фракція Компартії - 27, Блоку Литвина - 19 і 25 позафракційних депутатів).

Згідно з проектом постанови, за фракцією БЮТ зберігається квота на посаду першого заступника голови комітету з питань податкової та митної політики.

Терьохін заявляє, що його звільнення з посади голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики пов'язано з необхідністю "протягнути" Податковий кодекс через парламент.

"Шановні колеги, давно пора. Для кого давно пора? В першу чергу для тих людей, яким не потрібен такий елемент демократії, як парламентський комітет", - сказав Терьохін, виступаючи на засіданні парламенту в четвер у ході розгляду питання про його звільнення з посади голови комітету.

"Ну що, ви не розумієте, про що йде мова? Внесений до Верховної Ради проект Податкового кодексу номер 2. Перший, в тому числі за моєю участю, було скасовано. Тепер прийшов другий проект, і необхідно, щоб через комітет він отримав повний "одобрямс", - сказав Терьохін.

"Зі мною такого не буде. Тому потрібно поставити "ручного звірка", - підсумував він.

Терьохін подякував депутату Партії регіонів Олександру Васильєву, який виступив на засіданні парламенту з доповіддю про необхідність відправити його у відставку, пославшись на те, що при Терьохіну в комітеті була "вкрай низька організація роботи".

"Я вам щиро вдячний за вашу доповідь, і розумію, як незручно Вам було стояти тут на трибуні", - сказав він, додавши, що комітет досить дружний і багато членів комітету спілкуються й поза стінами парламенту.

"Але коли люди приходять сюди і сідають у свою фракцію, то виходить якась агресивна банда", - зазначив Терьохін.

У своєму виступі він розкритикував поданий урядом проект Податкового кодексу, зазначивши, що цей варіант ще гірший, ніж той, який пропонувався в середині 90-х під авторством на той час голови Державної податкової адміністрації Миколи Азарова.

"Я хочу сказати, що хоч де б я працював, спокою цим любителям від податкової справи я не дам", - запевнив депутат.

Тимчасом Верховна Рада звільнила Терьохіна з посади голови комітету з питань податкової та митної політики і призначила замість нього Віталія Хомутинника (фракція Партії регіонів).

Раніше висловлювалося припущення, що опозиційного Терьохіна знімуть шляхом об'єднання комітету з питань фінансів і банківської діяльності та комітету з митної та податкової політики.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 920 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ