Сб, 2024-04-27, 06:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 13 » Витрати на утримання органів влади в 2011 році становитимуть 2,44 млрд грн - на рівні 2007 року
15:59
Витрати на утримання органів влади в 2011 році становитимуть 2,44 млрд грн - на рівні 2007 року
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Витрати на ключові органи влади в 2011 році можуть стати одними з найвищих за останні роки. На діяльність президента, Верховної Ради й уряду в 2011 році буде надано 2,44 млрд грн. Більше грошей на свою роботу ключові органи влади отримували тільки в докризовому 2007-му - 2,52 млрд грн, пише "Дело".

Відповідно до проекту бюджету на 2011 рік, найбільш витратним для держскарбниці наступного року стане Державне управління справами, що обслуговує діяльність президента. На його утримання передбачено 1,34 млрд грн. Це найбільша сума, яку будь-коли отримував апарат глави держави. Максимальний бюджет, який до цього моменту надавався на забезпечення діяльності президента, становив лише в 2008 році 1,24 млрд грн.

Витрати на утримання уряду залишилися незмінними - це 311 млн грн. На парламент надано 786 млн грн. Це на 36 млн грн менше порівняно з минулим роком.

У порівнянні з 2010 роком витрати на Держуправління справами при президентові в 2011-му зростуть на 400 млн грн. Зазначимо, що зростання витрат на утримання держапарату відбувається, незважаючи на скорочення в 2010 році штату співробітників в Адміністрації президента і в дорадчо-консультативних органах, які були створені при главі держави, на 20%.

Чимала частина здорожчання вертикалі президента припадає на зростання витрат з утримання санаторно-курортного комплексу з 72 млн грн в 2010 році до 130 млн грн в 2011-му. На 3 млн грн зростуть витрати на візити президента за кордон. Організація і проведення офіційних заходів за участю президента подорожчають більш ніж на 1 млн грн. Незмінними залишилися витрати на утримання Секретаріату уряду: як і в 2010 році, ця сума залишилася на рівні 311 млн грн.

Значно збільшилися витрати на стаціонарне і поліклінічно-амбулаторне лікування вищих посадових осіб країни і народних депутатів. Ця бюджетна графа входить до переліку витрат Держуправління справами при президентові України. У 2011-му ця сума зросте на 100 млн грн у порівнянні з нинішнім роком (з 212 млн грн до 308 млн грн).

Істотно заощадити порівняно з минулим роком чиновникам вдалося лише завдяки скороченню витрат на виготовлення медалей і пам'ятних знаків з 47 млн грн в нинішньому році до 5 млн грн в наступному.

На відміну від президента, парламенту доведеться трохи затягнути пасок. Його витрати в 2011 році скоротяться на 36 млн грн. Правда, переважно йдеться про скорочення витрат на безпосередню діяльність парламенту - законотворчість. У графі "здійснення законодавчої діяльності Верховної Ради" падіння фінансування становить 30 млн грн - з 447 млн грн в 2010-му до 417 млн грн в 2011 році.

Водночас представницькі витрати парламенту в наступному політичному сезоні сильно не постраждають. Наприклад, фінансування візитів народних депутатів в 2011 році скоротиться лише на 0,8 млн грн. На організацію і здійснення офіційних прийомів парламентом витрати впадуть на 0,2 млн грн. А фінансова підтримка санаторно-курортного комплексу взагалі зросте на 9 млн грн (з 67 млн грн до 76 млн грн).

Як повідомлялося, 14 травня депутати ухвалили кошторис Верховної Ради на 2010 рік. За відповідне рішення проголосували 238 депутатів від коаліції. Однак перед голосуванням депутати не мали змоги ознайомитись з проектом. Вже після голосування на обурені репліки опозиції лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що регламентний комітет розглядав фінансовий документ, і "регламентний комітет погодився на цей кошторис".

Пізніше Єфремов повідомив, що ухвалений кошторис Верховної Ради України на 2010 рік становить 875 млн 637,7 тис грн. Він зазначив, що в 2010 році розмір кошторису парламенту зріс з урахуванням рівня інфляції в Україні.

"Багато статей Верховної Ради фактично не фінансуються, і з деяких питань піде скорочення. І торік, і цього року бюджет відповідає тим потребам, які потрібні Верховній Раді", - сказав він.

Слід зазначити, що у 2010 році попри початкові плани нової влади знизити витрати на утримання чиновників на 20%, ці видатки в середньому зросли на 25%. У цьому році витрати на утримання Державного управління справами збільшились на 233,6 млн грн - або на 28%, а на забезпечення діяльності президента планувалось витратити на 34 млн грн - або на 17% - більше, ніж роком раніше. Всього утримання ДУС обійдеться країні більш як в 1 млрд грн



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1054 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ