Чт, 2024-04-25, 12:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 5 » Визначаємо вартість квартири правильно
20:16
Визначаємо вартість квартири правильно
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

квартира Часом буває вкрай складно визначити вартість конкретного житла. По суті це справжня наука, тому у всьому світі вже давно активно має попит професія оцінювача, до якого звертаються за допомогою, щоб оцінити нерухомість. Незалежно від того, ведеться продаж квартир в Миколаєві або другом крупному місті, без професійного оцінювача ви навряд чи визначите справедливу ціну на квадратні метри. Як повідомляє пошуковий портал ЛУН.ua – http://novostroyki.lun.ua/все-новостройки-николаева, чим точніше вказана ціна за квартиру, тим більше вірогідність, що вона буде користуватись попитом серед претендентів.

Знаємося на видах вартості

По допомогу до оцінювача люди звертаються в декількох випадках, наприклад, при продажі нерухомості, при її придбанні в іпотеку, а також при вступі житла до спадку. Проте незалежно від цілей процес завжди відбувається по схожих кроках.

Всього існує два види вартості житла, найбільш актуальні для оцінки в сьогоднішній час. У першому випадку йдеться про ринкову вартість, а в другому – про ліквідаційну. Для проведення оцінки ринкової ціни житлової площі слід враховувати район, в якому вона знаходиться, перевірити стан будинку, також визначається величина і стан самої оцінюваної квартири. Вартість може мінятися залежно від того, наскільки популярною є вибрана частина міста, наскільки розвинена навколишня мережа інфраструктури, як далеко від метро розташований будинок. Крім того, оцінювач звертає увагу на вік будинку, час останнього капітального ремонту. Перевіряється ще і якість водо- і енергопостачання в квартирі.

В разі ліквідаційної оцінки вартості житлової нерухомості процес займає довше часу. Як і при оцінці ринкової вартості, оцінювачем проводиться перевірка стану житла і довколишньої інфраструктури. Проте після цього фахівець також перевіряє причини, за якими квартира виставлена на продаж і терміновість операції. Ліквідаційна вартість, як правило, рівна або нижче ринкової.

Звернутися до фахівця можна також для того, щоб провести оцінку долі в квартирі. Якщо в документах на нерухомість вказані конкретні приміщення, то проводиться перевірка лише їх площ. Якщо ж немає інформації про конкретну долю власника, проводять перевірку всієї квартири, а потім розраховується ціна долі.

Якщо після проведення оцінки квартира так і не була продана, при цьому в районі було покращено інфраструктуру, є сенс звернутися до фахівця за перерахунком.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 851 | Додав: admin | Теги: вартість квартири
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ