Чт, 2024-03-28, 16:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 4 » Влада розпочала фінансову громадянську війну – Пашинський
20:07
Влада розпочала фінансову громадянську війну – Пашинський
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Київ – Верховна Рада дозволила Кабінету міністрів оплачувати свої борги фінансовими векселями. В опозиції це назвали війною проти народу, оскільки запровадження ерзац-грошей призведе до гіперінфляції. Водночас, експерти відзначають, що використання векселів тимчасово врятує державний бюджет, але може спричинити відтік внутрішніх та зовнішніх інвесторів.
 
Парламентська більшість ухвалила доповнення до закону про держбюджет, яким надала право уряду реструктурувати бюджетну заборгованість шляхом видачі фінансових казначейських векселів. Векселі видаватимуть строком обігу до 5 років, з дохідністю, що не перевищує 5 відсотків.
 
Заборгованість за видатками загального фонду державного бюджету станом на 1 січня цього року становила 4354,8 мільйона гривень.
 
Справжні гроші отримуватимуть тільки наближені до влади – Новак
 
Впровадження фінансових векселів матиме подвійний ефект: позитивний короткостроковий для уряду, і негативний довготривалий для економіки в цілому, зазначає голова Комітету економістів України Андрій Новак.
  «Запровадження фінансовий векселів – це безумовний плюс для тимчасового виживання державного бюджету, але це – мінус для інтересу як зовнішнього, так і внутрішнього українського інвестора. Це дуже чіткий сигнал, що відтепер в ручному режимі український уряд буде вирішувати кому виплачувати з державного бюджету живі гроші, а кому квазі-гроші. Очевидно, живі гроші будуть отримувати тільки наближені до влади фінансово-промислові групи», – зауважує Новак.
 
Крім того, дохідність векселів у 5 відсотків, є занизькою для українських економічних реалій, додає Андрій Новак.
 
Нас повертають у 90-і роки та гіперінфляцію – Пашинський
 
Відтік інвесторів та охолодження економіки, які можуть стати наслідком введення вексельної практики, відобразиться на кожному українцеві, наголошує депутат від «Батьківщини» Сергій Пашинський.
  Нас повертають у 90-і роки, повертають у гіперінфляцію, повертають у те, коли пенсії платили відрами, а то й взагалі не платили. Партія регіонів, розікравши всі бюджетні кошти, пішла на створення ерзац-грошей. Коли в країні громадянська війна, то кожен сам собі друкує гроші. Це призводить до величезних бід народу. Виявляється у нас зараз громадянська війна, яку Партія регіонів розв’язала проти власного народу. Вони проголосували за інструмент цієї громадянської війни. Це гіперінфляція, це розвал економіки. Янукович покращує, як може», – зазначає Пашинський.
 
«Вексельний закон» – це компромісний варіант – Горіна
 
Натомість депутат від Партії регіонів Ірина Горіна переконує, що векселі не лише знімуть боргове навантаження з державної скарбниці, а й пожвавлять українську економіку.
«Це дієвий механізм, який дозволить у випадку, як тепер, коли безумовно існує фінансова криза, підключати банки і розраховуватися у будь-який момент і очікувати на кошти, які на даний момент вимиваються. Це запустить економічні важелі. Закон багато обговорювався в різних варіаціях. Тепер це компромісний варіант, який всіх влаштовує», – каже Горіна.
 
Більшість була змушена переголосувати «вексельний закон» через те, що опозиція зафіксувала факт не персонального голосування. На переголосуванні наполягав депутат від УДАРу Павло Різаненко, який наголосив, що депутат із фракції Партії регіонів Ярослав Сухий голосував ще за одного народного депутата.
 
Крім депутатів із фракцій Партії регіонів, Компартії та позафракційних за введення векселів голосував член фракції «Батьківщина» Василь Кравчук. За словами Сергія Пашинського, за це Кравчука вже виключили з фракції.

Дмитро Баркар


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: фінансову громадянську війну, Пашинський, влада
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ