Чт, 2024-04-25, 00:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 5 » Влада Сирії звинуватила 19-річну школярку в шпигунстві на користь США
14:54
Влада Сирії звинуватила 19-річну школярку в шпигунстві на користь США
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Влада Сирії звинуватила 19-річну школярку Таль Аль-Маллохі в шпигунстві на користь США. За даними сирійської влади, аль-Маллохі передавала секретну інформацію про посольство Сирії в Єгипті співробітникам посольства США, повідомив AFP з посиланням на арабомовне видання "Аль-Ватан", передає Lenta.ru.

У Дамаску вважають, що дії школярки призвели до нападу на розташований в Каїрі офіс сирійських спецслужб 17 листопада минулого року. Тоді в результаті нападу постраждав один із сирійських силовиків. Як повідомляє видання, аль-Маллохі отримувала винагороду за свої послуги. Дівчина вже визнала свою провину в шпигунстві.

В організації Human Rights Watch повідомили, що Таль аль-Маллохі було заарештовано в Дамаску ще 27 грудня минулого року. Після арешту в її будинку провели обшуки, в ході яких конфіскували комп'ютер, компакт-диски та інші особисті речі. Тоді влада країни не називала причин арешту.

Сирійські правозахисники пов'язують арешт школярки із записами в її блозі, зазначили в організації. При цьому інтернет-щоденник аль-Маллохі присвячений здебільшого соціальним питанням, а також життю мешканців палестинських територій, і не містить критики сирійської влади.

Влада країн Близького Сходу часто використовує факти шпигунства для підвищення власного рейтингу в очах населення, створюючи видимість боротьби з шпигунами, коли насправді такі факти не мали місце. Складно сказати, наскільки обґрунтовані звинувачення в шпигунстві на тому чи іншому випадку, адже країни, які нібито посилають шпигунів, не коментують подібних випадків, а факти визнання шпигунства з боку самих шпигунів можуть бути добуті шляхом посилених допитів.

В даний час все частіше стали згадувати випадки арешту "шпигунів", які використовували можливості Інтернету. Більшою мірою це стосується Ірану, з яким у США та Ізраїлю, м'яко кажучи, вельми напружені відносини. Так, іранський революційний суд засудив блогера Хоссейна Деракшана до 19 років в'язниці за співпрацю з "ворожими країнами", поширення пропаганди і образу релігійних діячів.

Відзначимо, що Хоссейн Деракшан, що отримав прізвисько Батько блогерів, перебуває в іранській в'язниці з 2008 року, коли його стали підозрювати в шпигунстві на користь Ізраїлю.

Тимчасом, за даними правозахисників, М'янма, а також країни близькосхідного регіону - Іран, Сирія, Саудівська Аравія - є найбільш небезпечними для блогерів країнами. Найважче доводиться блогерам в тих країнах, де Інтернет не набув великого поширення, або які залишаються під жорстким контролем влади.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 880 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ