Чт, 2024-04-18, 10:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 20 » Влада США узаконила стеження спецслужб у Мережі
12:00
Влада США узаконила стеження спецслужб у Мережі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Палата представників США з перевагою у 288 голосів проти 127 ухвалила в п'ятницю, 19 квітня, один з найбільш суперечливих законів, що обмежують право на приватність, - Акт про поширення і захисту даних кіберрозвідки (Cyber ​​Intelligence Sharing and Protect Act - CISPA), повідомляє proit. Під "богоугодними" гаслами боротьби з піратством і тероризмом в Мережі влади США отримали законну можливість порпатися в будь-яких базах даних, збираючи всіляку інформацію про своїх та іноземних громадян, без будь-яких ордерів, дозволів і повідомлення об'єкта стеження.

Законодавча влада США обрала як не можна більш вдалий момент для "протягування" законопроекту CISPA, який з моменту внесення на розгляд в американський парламент в 2011 році викликає солідарну протестну реакцію інтернет-активістів і борців за громадянські права. По-перше, активісти вже призабули попередню, досить грубу, спробу проштовхнути першу версію "антипіратського" закону, нашумілого тоді під абревіатурою SOPA. Оглядач Business Insider Майкл Келлі вважає, що влада вичекала тайм-аут і цинічно скористалася з "прикриття", що відволікло громадську увагу, у вигляді бостонських терактів та катастрофи на хімзаводі в Техасі.

Примітно, що текст тепер вже ухваленого закону написаний езоповою мовою, що збиває з пантелику, а перша його половина суцільно складається з бравурних гасел боротьби з "беззаконням" в Інтернеті та патріотичною пропагандою. Проте допитливі правозахисники "перевели" текст на "людську мову" і з занепокоєнням звертають увагу на наступні постулати:

• Принцип "Все, що ви скажете, буде використано проти вас". Як пояснює Деклан Маккаллоу, редактор CNet, закон "уповноважує федеральні агентства здійснювати негласний пошук і збір будь-яких даних, як з поштового листування так і від інтернет-провайдерів". Крім цього, вся активність користувача в Мережі аналізується на відповідність якимось "критеріям злочинної поведінки", які ніде не прописані.

• Провайдери будуть "стукати" на своїх абонентів. Один з пунктів CISPA закликає телеком-операторів не чекати запиту від влади, а самим з власної ініціативи повідомляти про "підозрілу активність".

• Знімання інформації більше не вимагає ордера. Тепер силовим органам, щоб зняти у провайдера інформацію про користувача, достатньо тільки озвучити свої підозри, чи не підкріплюючи їх якими або санкціями судової системи або дозвільними паперами.

• CISPA головує над іншими законами. Ухвалений акт має верховенство над раніше ухваленими законами, що стосуються діяльності силовиків, громадянських свобод і процедур збору особистої інформації.

• Слідкувати будуть по всьому світу. Положення закону не обмежуються громадянами США - CISPA дає повноваження американській владі зібрати інформацію про користувачів мережі, до кого тільки "дотягнуться руки".

Закон викликав протести не тільки в рядах "хактівістів", але і серед законодавців США. Один з конгресменів Алан Грейсон, член Демократичної партії з Флориди, безуспішно намагався внести поправку, що зобов'язує силовиків заручатися "ордером, виданим відповідно до четвертої поправки до Конституції" перед тим як "знімати" дані про громадян. Як написав у свом твіттері Грейсон, прихильники законопроекту "не дозволили навіть почати обговорення цієї поправки".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 827 | Додав: admin | Теги: Мережа, США, влада, стеження спецслужб
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ