Пт, 2024-04-26, 01:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 1 » Влада Великої Британії сподівається зменшити кількість курців удвічі до 2020 року
16:07
Влада Великої Британії сподівається зменшити кількість курців удвічі до 2020 року
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


Влада Великої Британії заявила про намір протягом 10 років скоротити число курців у країні удвічі. Для досягнення мети розглядаються дві основні міри: вилучення з сигаретних пачок будь-яких назв брендів (тобто вони просто стануть білими), і заборона на автомати з продажу сигарет.
У Шотландії такі автомати зникнуть вже наступного року, передає Бі-Бі-Сі.

У останнє десятиліття динаміка і без того була позитивною: за цей період кількість курців скоротилася на чверть - на сьогоднішній день палить близько 21% населення. Проте згідно з новим вельми амбітним урядовим планом, до 2020 року жертв шкідливої звички має залишитися лише 10%.

Тим часом група лобістів за права курців Forest розкритикувала плани влади, заявивши, що людей позбавляють можливості самим ухвалювати рішення стосовно власного життя. Добродійна організація з охорони здоров'я Ash, у свою чергу, заявила, що в цілому підтримує план, проте вважає, що він потребує детальнішого опрацьовування.

Підлітки - головна категорія, на яку розрахована програма зі скорочення кількості курців. Кожен курець зможе звернутися за допомогою до національної системи охорони здоров'я, де медики допоможуть розробити персональну програму відмови від нікотину.

Крім того, заборони на куріння в громадських місцях, ймовірно, ще більш посиляться. Наприклад, судячи з усього, найближчим часом не можна буде палити і у входів у громадські будівлі. Іншими словами, службовці тієї або іншої компанії більше не зможуть просто вийти на крильце фірми на перекур.

"Ми вже виконали величезну роботу і маємо намір йти далі у цьому напрямі, щоб утілити все задумане і врятувати життя людей, - заявив міністр охорони здоров'я Великої Британії Енді Бумхем. - У 2020 році палитиме тільки один з десяти людей".

Згідно з даними британської влади, щорічно куріння забирає 80 тисяч життів, а лікування захворювань, пов'язаних з курінням, встає системі охорони здоров'я у 2,7 мільярдів фунтів стерлінгів (близько 4,3 млрд доларів).

Заборона на паління в суспільних місцях в 2006 році була запроваджена в Шотландії, а потім в 2007-му - в Англії, Уельсі і Північній Ірландії. Лобісти з Forest нагадують, що заборона вже спричинила за собою "страхітливі наслідки" для різних закладів - пабів, наприклад, - і подальше посилювання правил може нанести цьому бізнесу ще більших втрат.

За словами голови Forest Саймона Кларка, дорослі люди повинні мати право самостійно ухвалювати рішення щодо свого життя. "Коли уряд починає ставити подібні цілі - це дуже небезпечно, оскільки досягнуті вони можуть бути лише шляхом антиліберальних, драконівських заходів", - заявив Кларк.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1273 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ