Пт, 2024-04-19, 08:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 2 » Власнику викраденої автівки суд дозволив не платити транспортний податок
17:16
Власнику викраденої автівки суд дозволив не платити транспортний податок
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Вінницький апеляційний адміністративний суд (ВААС) задовольнив позов власника автомобіля, що перебуває в угоні, до обласної податкової інспекції ДФС про визнання протиправним і скасування податкового повідомлення-рішення про сплату транспортного податку, повідомляє прес-служба суду.

У повідомленні пояснюється, що податкова інспекція визначила позивачеві суму податкового зобов'язання за транспортним податком у розмірі 25 тис. грн. Водночас суд встановив, що автомобіль за позивачем зареєстрований в 2012 році, але з 2015 року, згідно з довідкою ДАІ, він перебуває в угоні.

"Суд визначив, що норми Податкового кодексу України теоретично дозволяють зробити висновок про те, що зобов'язання із сплати транспортного податку існують незалежно від того, вкрадений автомобіль чи ні. До такого висновку можна дійти у зв'язку з тим, що обов'язок сплатити податок безпосередньо пов'язаний з фактом реєстрації транспортного засобу за фізичними/юридичними особами", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі ВААС наголошують, що таке буквальне тлумачення податковим органом і судом першої інстанції статті ПК без урахування інших вимог законодавства суперечить нормам Конституції, загальним положенням Податкового кодексу.

"Обов'язок власника сплачувати податок на майно кореспондується з можливістю володіти, користуватися і розпоряджатися таким майном. Слід також зазначити, що через крадіжку автомобіля його власник позбавлений можливості зняти авто з обліку й надати підрозділу ДАІ автомобіль і номерні знаки на нього", - зазначено в повідомленні.

Таким чином, суд дійшов висновку, що у разі крадіжки авто в його власника припиняються і зобов'язання з утримання майна (зокрема сплати транспортного податку) до моменту його повернення.

Нагадаємо, Податковий кодекс України в 2015 році був доповнений новим транспортним податком на розкішні авто у розмірі 25 тис. грн на рік, який стягується з автомобілів з двигунами понад 3 л і не старших за п'ять років. Експерти зазначали, що таким чином під оподаткування потрапляють і автомобілі, які не належать до розкішних, тоді як чимало авто преміум-сегмента мають двигуни менш ніж 3 л.

Цього року внесеними змінами до ПК цей податок стягується з автомобілів вартістю понад 750 мінімальних заробітних плат (у 2016 році - понад 1,03 млн грн) і віком до п'яти років.

При цьому визначено, що стягування податку припиняється у разі угону автомобіля (на період до повернення власникові).

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: транспортний податок, суд, власник викраденої автівки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ