Вт, 2024-04-23, 08:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 10 » Внаслідок авіакатастрофи в Ірані загинуло більш як 70 людей
20:38
Внаслідок авіакатастрофи в Ірані загинуло більш як 70 людей
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Пасажирський літак типу "Фокер", який належить авіакомпанії IranAir, розбився на північному заході Ірану. Екіпаж лайнера, що виконував рейс з Тегерана в місто Урмія (адміністративний центр провінції Західний Азербайджан), у складних погодних умовах не зумів посадити літак з першої спроби. При повторному заході на посадку і сталася трагедія, повідомляє NEWSru.com.

Авіакатастрофа сталася о 19.45 за місцевим часом (18.15 за київським). Літак не дотяг близько 15 кілометрів до злітно-посадкової смуги і розпався на кілька частин.

На борту літака перебувало 105 людей. Жертвами катастрофи, за деякими даними, стали 77 осіб, близько 32 отримали поранення, проте, на думку медиків, кількість жертв може зрости, оскільки багато хто з поранених зараз у критичному стані.

На місці падіння літака проводиться рятувальна операція. Її ускладнює сніг, товщина якого становить майже 70 сантиметрів.

На місці аварії виявлено один з двох бортових самописців. Міністр транспорту Ірану Хамід Бехбахані заявив, що перш за все необхідно розшифрувати чорні скриньки, а також опитати людей, які вижили. Тільки після цього можна буде говорити про причину катастрофи.

Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад висловив співчуття сім'ям загиблих і потерпілих.

Відзначимо, що з липня цього року в Ірані діє заборона на експлуатацію російських літаків ТУ-154 як на внутрішніх, так і на міжнародних авіалініях у зв'язку з великою кількістю катастроф літаків цього типу. Через ембарго США Іран не може придбати літаки американського концерну Boeing; багато ж інших західних авіавиробників використовують запчастини, які також виробляються у США, отже, недоступні Ірану.

Наразі в авіапарку Ірану нараховується близько 180 літаків на майже 30 тисяч посадочних місць.

Нагадаємо, що нещодавно понад 40 людей отримали травми в результаті несправності пасажирського літака російського виробництва в Ірані. ТУ-154 зробив екстрену посадку в аеропорту міста Мешхед на північному сході Ірану. Літак приземлився з великим перевантаженням, внаслідок чого він розбився на злітно-посадковій смузі.

Раніше, 15 липня 2009 року, ТУ-154 іранської авіакомпанії Caspian Airlines, який виконував рейс Тегеран-Єреван, через 16 хвилин після зльоту розбився у провінції Казвін на півночі Ірану. У результаті катастрофи загинули всі, хто був на борту - 153 пасажири і 15 членів екіпажу. Серед загиблих була юнацька збірна Ірану з дзюдо, яка летіла на тренування до Вірменії, звідки планувала вирушити на змагання до Угорщини. Причиною катастрофи тоді було названо відмову двигуна.

А 24 липня 2009 року в Ірані в аеропорту міста Мешхед під час посадки розбився Іл-62 авіакомпанії "Арія Ейр". У результаті 30 людей загинули і 20 отримали травми. Літак при посадці виїхав за межі злітно-посадкової смуги і загорівся.

Варто відзначити, що цивільний повітряний флот Ірану нараховує понад десяток літаків ТУ-154, виготовлених ще в радянський час. Іранські авіаперевізники зазнають великих труднощів з технічним обслуговуванням цих лайнерів, що зумовлено проблемами із закупівлею запчастин.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 959 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ