Ср, 2024-04-24, 17:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 14 » Внести зміни до закону про статус учасників АТО Яценюк закликав Мінсоцполітики
14:15
Внести зміни до закону про статус учасників АТО Яценюк закликав Мінсоцполітики
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав посилити процедуру надання статусу учасника антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях і звернувся до Міністерства соціальної політики та ряду інших відомств з дорученням опрацювати і внести зміни до закону про статус учасника АТО. Про це Яценюк сказав у ході засідання уряду, передає УНІАН.

"Кожна людина, кожен український військовий, який воює за свою країну, повинен отримати статус учасника бойових дій, як це передбачено законом. Проте неприпустимо, коли державні чиновники і державні службовці, побувши кілька годин у зоні дії АТО, швидко біжать і отримують статусу учасника бойових дій, - сказав Яценюк. - Тому прошу міністра соціальної політики та міністра юстиції внести зміни до закону, які повинні бути спрямовані тільки на одне: той, хто захищав зі зброєю в руках країну, той є учасником АТО і учасником бойових дій. Той, хто виконував свою функцію, як держслужбовець у зоні АТО і виконував доручення уряду, як держслужбовець, він не може бути учасником АТО".

Раніше глава уряду назвав неприпустимим факт надання статусу учасника АТО заступнику міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Дмитру Ісаєнку, який брав участь у реалізації урядового проекту "Стіна", що передбачає будівництво фортифікаційних споруди на російсько-українському кордоні і зміцнення цієї ділянки держкордону.

Також в Міністерстві юстиції наголошували, що станом на 13 січня статус учасника антитерористичної операції отримали 3,5 тис. осіб, з яких близько 200 не є суб`єктами АТО.

У липні 2014 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення зміни до ст. 6 закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" - про розширення кола осіб, які є учасниками бойових дій. Законом визначено, що учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці (резервісти, військовозобов`язані) та працівники Збройних сил України Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, особи рядового і начальницького складу, військовослужбовці, працівники МВС, Управління Державної охорони, Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України та інших, утворених відповідно до закону України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і безпосередньо брали участь в антитерористичній операції, перебуваючи безпосередньо в районах АТО, а також працівники підприємств, установ та організацій, які залучалися і брали безпосередню участь у АТО в районах її проведення у порядку, встановленому законодавством України.

Порядок надання статусу учасника бойових дій цим особам, категорії таких осіб і терміни їх участі у забезпеченні та проведенні АТО, а також райони АТО, згідно із законом, визначає Кабінет міністрів України. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: зміни, Яценюк, Мінсоцполітики, статус учасників АТО, закону
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ