Чт, 2024-04-25, 02:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 18 » Воювати по-радянськи планують з бєларуськими геями
12:44
Воювати по-радянськи планують з бєларуськими геями
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/
У Бєларусі обговорюється введення кримінальної відповідальності за мужеложество. Можливо, що повернення радянської статті за гомосексуалізм - це тільки чутки. Але, може бути, парламент країни дійсно прийме закон, за яким за секс чоловіка з чоловіком покладається 10 років позбавлення волі, пише NEWSru.com

Інформація про те, що до Кримінального кодексу Бєларусі планується повернути покарання за мужолозтво, з'явилася в місцевих ЗМІ. Наприклад, "Бєларуський партизан", посилаючись на джерело в апараті парламенту, писав, що геям загрожує "позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна. За пропаганду гомосексуалізму - штраф або позбавлення волі до 5 років". "Такі поправки до КК РБ планують взяти білоруські" парламентарії "вже на осінній сесії", - йдеться в статті.

Офіційного підтвердження, як і спростування, від білоруської влади поки не надходило. Поки суспільство Бєларусі неоднозначно відреагувало на цю інформацію.

Багато хто не вірить у повернення радянської статті, інші ж цілком допускають введення кримінальної відповідальності для геїв, знаючи ставлення президента республіки Олександра Лукашенка. Він, у свою чергу, неодноразово висловлював свою негативну думку щодо геїв.

Тим часом один з користувачів "Живого Журналу" наводить кілька відеозаписів, на яких Лукашенко танцює з Вєркою Сердючкою і посміхається Борису Моїсєєву.

Інша версія, яка пояснює появу інформації про кримінальну відповідальність для геїв, полягає у відносинах із Заходом.

Представники гей-спільноти в Бєларуси скептично сприймають можливість кримінального покарання. "Звичайно, в Бєларусі своя особлива правова система, але я не думаю, що буде введена така відповідальність.

Цілком може бути прийнято щось на зразок російського закону про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх. Але повернення" радянської "статті - на мій погляд, перебільшення ", - сказав один з лідерів об'єднання" Гей-Бєларусь " Сергій Андросенко.

У середині 2000-х повернути в білоруський КК статтю "Мужулозтво" пропонував депутат Віктор Кучинський . Він заявив: "Моя позиція як депутата така: всіх цих" голубих "і інших треба по повній програмі валити".

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко категорично висловився проти ЛГБТ спільноти: " Нам це чуже. І ні на які революції ми теж не підемо. Більше того, ми не допустимо ніяких революцій. Ми не на кого не будемо тиснути, нікого не будемо труїти. Нехай існує опозиція - справжня опозиція. Нехай бореться на президентських, парламентських виборах, але чесно бореться, не ламає, що не трощить. "Будуть бомбити - отримають по мізках. Що тут незрозумілого? "


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: по-радянськи, бєларуськими геями
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ