Чт, 2024-04-25, 16:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 26 » ВООЗ: Європейський регіон охопила епідемія кору
10:37
ВООЗ: Європейський регіон охопила епідемія кору
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Країни Європейського регіону Всесвітньої організації охорони здоров'я охопила епідемія кору. Про це йдеться в прес-релізі ВООЗ, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, протягом перших семи місяців 2011 року в регіоні було зафіксовано понад 26 тисяч випадків інфекції, зареєстровано дев'ять випадків смерті від кору. Порівняно з аналогічним періодом минулого року зростання захворюваності сягнуло 276 відсотків.

У повідомленні підкреслюється, що епідеміологічна ситуація, що складається, ставить під загрозу виконання схваленого раніше плану елімінації кору в країнах Європейського регіону до 2015 року.

Європейський регіон ВООЗ - це країни Західної, Центральної та Східної Європи, Росія, Туреччина, держави Закавказзя та Центральної Азії.

За інформацією ВООЗ, спалахи кору зафіксовано в 40 із 53 країн, що входять до Європейського регіону, причому реальна кількість хворих значно перевищує наявні на сьогодні дані у зв'язку із затримками в зборі й обробці повідомлень про нові випадки інфекції.

Найбільше зростання захворюваності на кір спостерігається в країнах Західної Європи, серед яких лідирує Франція, де з початку року було зафіксовано понад 14 тисяч випадків інфекції. Проте, за оцінками ВООЗ, географія спалахів кору свідчить про те, що епідемічний процес охоплює весь Європейський регіон і поширюється за його межі.

У зв'язку з різким зростанням захворюваності на кір країнам регіону рекомендується посилити заходи щодо моніторингу спалахів інфекції, далі виконувати раніше схвалені програми імунізації з тим, щоб забезпечити охоплення щепленнями до 95 відсотків населення, посилити заходи щодо пропаганди вакцинації, насамперед – серед підлітків і молоді, а також запроваджувати додаткові програми імунізації, спрямовані на важкодоступні групи населення.

Нагадаємо, що цього літа в Україні також були зафіксовані спалахи захворювання на кір. Епідеміологи, які збиралися зупинити поширення інфекції, ледь зібрали по всій області 10 доз вакцини проти хвороби.

Слід зазначити, що масові щеплення від кору в Україні планували у 2009 році. Вакцину, загальною вартістю 10 мільйонів доларів, надала міжнародна спільнота. Однак тоді з вакциною пов’язали смерть юнака з Краматорська.

Раніше повідомлялося, що використовувати отриману від ЮНІСЕФ вакцину від кору і краснухи в нашій країні нереально. Тоді такого висновку дійшли в Міністерстві охорони здоров'я після проведеного соціологічного дослідження. Занадто багато недовіри до препарату після загибелі підлітка в Краматорську, що наробила багато галасу.

Європейці негативно сприйняли відмову наших громадян від щеплень. Вони побоюються, що країна стане розсадником небезпечних інфекцій.

А Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) і Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), як повідомлялося, несхвально ставляться і шкодують з приводу зупинки в Україні кампанії з вакцинації дітей проти кору і краснухи.

ВООЗ закликала європейські країни не відмовлятися від вакцинації дітей проти кору. Експерти попереджають, що кір може призводити не тільки до серйозних ускладнень, наприклад, до пневмонії і енцефаліту, а й до смерті.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 996 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ