Пт, 2024-03-29, 14:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 6 » Вперше за 11 років нафта обвалилася нижче 35 доларів
21:43
Вперше за 11 років нафта обвалилася нижче 35 доларів
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Марки нафти Brent та WTI у середу, 6 січня 2015 року, подешевшали до менш ніж 35 американських доларів за барель на сигналах слабкості економіки КНР, а також в очікуванні даних про запаси енергоносіїв у США, передає "Інтерфакс-Україна".

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent під час торгів на лондонській біржі ICE Futures опускалася до 35,52 доларів за барель, що є найнижчим внутрішньоденним рівнем з липня 2004 року.

Котирування контракту на нафту WTI з поставкою в лютому на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) впало на 1,06 долара (2,95%) - до 34,91 доларів за барель.

"Ціна нафти йде вниз услід за фондовими ринками у зв'язку з активізацією уникання ризиків з боку інвесторів, - зазначає аналітик UBS в Цюріху Джованні Стауново. - Занепокоєння трейдерів щодо ситуації у світовій економіці впливають на вартість нафти".

Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни) в середу встановив довідковий курс юаня до долара США на мінімальному рівні з квітня 2011 року. Це підвищило побоювання інвесторів щодо стану економіки КНР. Експерти вважають, що китайський Центробанк прагне таким чином підтримати економіку, яка дедалі слабшає.

За оцінками експертів, опитаних Bloomberg, запаси нафти в США протягом минулого тижня збільшилися на 500 тисяч барелів. Міненерго США оприлюднить ці дані в середу о 17:30 за київським часом.

Як вважає керівництво Венесуели, падіння цін на нафту цьогоріч може досягнути 27 доларів за барель.

Як повідомлялося, Саудівська Аравія заклала в державний бюджет на 2016 рік ціну на нафту розміром 29 доларів за барель. В свою чергу голова й засновник паливного інвестиційного фонду Andurand Capital, який один з перших офіційно попередив про падіння цін на нафту П'єр Андюран, говорить про 25 доларів "протягом найближчих двох років".

Аналітики називають три основні причини різкого здешевіння нафти: дві політичні та одну економічну.

По-перше, йдеться про гіпердемпінгування як результат спільних зусиль міжнародної спільноти щодо зниження ціни на стратегічну сировину для експортно орієнтованої путінської Росії, що несе відповідальність за розв'язання війни з Україною. Не на користь російських постачальників спрацьовує й критичне зниження якості нафти власного виробництва, яка експортується під маркою Urals.

Країни Перської затоки тут діють спільно зі США, які після відповідного рішення Конгресу вперше за останні 40 років розпочали експорт власної нафти до Євросоюзу. Перша партія американської нафти надійшла європейським споживачам 2 січня цього року.

Значно інтесифікувалося й поповнення Сполученими Штатами власних нафтових запасів.

По-друге, дається взнаки промислова стагнація командно-адміністративної моделі економіки комуністичного Китаю, що, за твердженнями експертів, наразі нагадує СРСР у 1985-1987 роках.

По-третє, попит на вуглеводні суттєво знижує досягнутий протягом 2015 року революційний прорив у технологіях альтернативної електроенергетики (це насамперед стосується ФРН) та впровадженні революційних систем енергоспоживання загалом в усіх країнах Центральної та Західної Європи.

Німецькі вчені навіть доповіли про приборкання плазми - черговий етап на шляху до отримання чистої й практично невичерпної енергії ядерного синтезу. Якщо результати цих досліджень підуть у серійне виробництво, то нові, компактні електро- та теплостанції під назвою "стелларатори" повністю замінять існуючі типи ядерних реакторів, не кажучи вже вуглеводневе генерування.

Ще одним ціноутворюючим (точніше цінознижуючим) фактором, який почав активно проявлятися у 2015-му, але наразі не дає відчутного впливу, є розповсюдження моди на електромобілі, чому активно опираються найбільші гравці світового автопрому та нафтотрейдери.

Долар та євро в Росії різко дорожчають через здешевіння нафти

Курс долара до рубля під час торгів на Московській біржі виріс в порівнянні з рівнем закриття попередніх торгів на 69 копійок до 74,00 рублів - максимальної позначки з 16 грудня 2014 року.

Про це 6 січня повідомляє Цензор.НЕТ.

Євро додав 70 копійок й досягнув 79,42 рублів.

У Москві вважають, що російська валюта дешевшає слідом за нафтою.

На котирування нафти чинить тиск рішення державної компанії Саудівської Аравії Saudi Aramco збільшити знижки на основні сорти своєї нафти для споживачів з Європи. "На 0,6 долара зменшується вартість бареля для країн Північно-Західної Європи і на 0,2 долара для країн з Середземноморського регіону. Разом з тим, для американських покупців марка Extra Light подешевшає на 0,5 долара за барель", - наголошується в повідомленні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: нижче 35 доларів, нафта, 11 років, обвал
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ