Чт, 2024-04-25, 23:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 28 » ВР схвалила за основу внесені "регіоналами" зміни до закону про вибори президента
16:12
ВР схвалила за основу внесені "регіоналами" зміни до закону про вибори президента
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Верховна Рада прийняла за основу зміни до закону про вибори президента, внесені першим віце-спікером Олександром Лавриновичем (Партія регіонів).
За законопроект у ході позачергової сесії Ради в четвер, 28 січня, проголосували 226 депутатів.

У законопроекті запропоновано виключити норму кворуму для виборчої комісії, а також пропонується ряд змін в частині порядку формування цих комісій.

За прийняття законопроекту за основу проголосували 172 депутати фракції Партії регіонів, 25 депутатів фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона", 27 комуністів, 2 позафракційних депутата. Фракції БЮТ і Блоку Литвина не голосували.

У той же час депутати не змогли прийняти рішення про те, щоб доручити підготувати законопроект за скороченою процедурою для голосування в другому читанні 2 лютого.

У тексті законопроекту виключена норма з чинного закону про те, що засідання виборчої комісії є повноважним за участі в ньому не менше 2/3 складу комісії.

Лавринович також пропонує у разі бездіяльності виборчої комісії, надати комісії вищого рівня право приймати рішення по суті питання, віднесеного до компетенції комісії нижчого рівня. У день голосування такі питання розглядаються комісією вищого рівня невідкладно.

Пропонується також затвердити норму про те, що "Рішення про дострокове припинення повноважень члена виборчої комісії приймається одночасно з рішенням про включення до складу виборчкому іншого "члена комісії, який призначається комісією вищого рівня за поданням голови відповідної ради" (раніше норма передбачала - "іншого представника від того ж кандидата".

Крім того, підставою для дострокового припинення повноважень члена окружної або дільничної виборчої комісії (ст. 30 закону) є також "неявка на засідання виборчої комісії у день голосування".

Статтю 85 пропонується доповнити пунктом, згідно з яким у випадку, якщо кандидат на пост президента України не використав можливість подати встановлену кількість кандидатур до складу відповідної окружної виборчої комісії у встановлений строк, ЦВК формує склад окружної комісії в кількості 14 осіб (по сім осіб від кожного кандидата) за поданням голови обласної ради.

Якщо кандидат у президенти не використав можливість подати встановлену кількість кандидатур до складу дільничної виборчої комісії у встановлений строк, окружком формує склад дільничної виборчої комісії в кількості 16 осіб (по 8 осіб від кожного кандидата) за поданням голови відповідної міської, районної, районної у місті ради.

Таким же чином формуються виборчі комісії у випадку, якщо кількість запропонованих до складу відповідних виборчих комісій кандидатур менше, ніж встановлено в законі.

Позачергова сесія Верховної Ради була відкрита о 10.00 сьогодні, проте відразу було оголошено півгодинну перерву на прохання фракцій БЮТ і НУ-НС. Пізніше роботу парламенту продовжили.

Сьогодні депутати відправили у відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Позачергове засідання в четвер, 28 січня, ініціювала  фракція Партії регіонів для розгляду питання про відставку Луценка з посади міністра внутрішніх справи України, а також внесення змін до закону про вибори президента України.

Прийнятий за основу законопроект сприятиме організації роботи виборчих комісій, заявляють у ЦВК

Законопроект про внесення змін до закону про вибори Президента України, запропонований першим заступником голови Верховної Ради Олександром Лавриновичем, сприятиме поліпшенню роботи виборчих комісій під час президентських виборів. Про це заявив сьогодні на брифінгу член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, передає УНІАН.

"Той проект закону, який був внесений на розгляд депутатам, безумовно, сприятиме належній організації роботи виборчих комісій. Ми знаємо про те, що в штабі одного з кандидатів у Президенти приймаються рішення, які, можливо, будуть спрямовані на зрив голосування і унеможливлення встановлення результатів голосування шляхом неявки членів виборчих комісій на їх засідання в день голосування і під час встановлення підсумків у межах територіальних виборчих округів", - сказав Охендовський.

За його словами, законопроект Лавриновича буде сприяти зменшенню або унеможливленню таких випадків. "І не буде поставлено волевиявлення громадян в небезпеку того, що виборчі комісії не зможуть підрахувати голоси, віддані за кандидатів на пост Президента України", - сказав Охендовський.

У свою чергу, заступник голови ЦВК Андрій Магера висловив сумнів щодо прийняття до дня голосування у другому турі змін до закону про вибори Президента України. У той же час, на його думку, в разі прийняття цих змін Президент України не підпише цей закон до дня виборів, і він не вступить у дію.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1217 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ