Сб, 2024-04-27, 02:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 17 » ВР відкрила засідання: опозиція вимагає відставки Литвина за "вбивство демократії"
11:15
ВР відкрила засідання: опозиція вимагає відставки Литвина за "вбивство демократії"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада відкрила ранкове пленарне засідання 17 грудня. У залі зареєструвалося 398 парламентарів. Представники Партії регіонів перебувають біля президії та трибуни ВР, аби не дати можливості опозиції заблокувати роботу парламенту, повідомляють "Українські новини".

На початку засідання члени фракції "БЮТ-Батьківщина" на своїх робочих місцях у сесійній залі парламенту запалили невеличкі лампадки. За словами цих депутатів, це символізує "похорон демократії у Верховній Раді".

- НУ-НС вимагає відставки Литвина через інцидент у ВР
- БЮТ: в Україні жорстоко вбиті залишки демократії

Під час виступу голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" й "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" у Верховній Раді залишили зал пленарних засідань парламенту. Представники опозиції зустріли його виступ вигуками "Ганьба!".

Спікер Володимир Литвин показав з трибуни парламенту ланцюги, замки, фомки, монтування, які у четвер принесли в сесійну залу народні депутати. "Пропозиції, прохання, благання не знаходять ніякого відгуку. Подивіться, на що ви перетворили сесійну залу! Як сюди заводити екскурсії? Як навчати дітей демократії і любові до батьківщини?", - сказав Литвин.

"Ми повинні з вами зрозуміти, що ми відповідальні за країну", - підкреслив спікер, звертаючись до депутатів. Він також закликав парламентарів зробити висновки з цієї ситуації, яка не прикрашає країну.

На порядку денному парламенту на п'ятницю заслуховування в рамках "години питань до Кабінету Міністрів" інформацію міністра фінансів Федора Ярошенка про перевірку ефективності використання бюджетних коштів їх розпорядниками в період з 2008 по березень 2010 року.

Заплановане також заслуховування звіту тимчасової слідчої комісії з питань з'ясування обставин використання бюджетних коштів керівництвом Державного комітету з матеріального резерву (з 9 грудня - Державне агентство резерву).

16 грудня Рада не проводила засідань через блокування трибуни депутатами із фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина". Близько 19:30 депутати із фракції Партія регіонів прорвалися в президію Ради, розблокувавши її й трибуну. Внаслідок цього були серйозно травмовані кілька опозиційних депутатів.

НУ-НС вимагає відставки Литвина через інцидент у ВР

Фракція НУ-НС вимагає відставки голови Верховної Ради України Володимира Литвина за ті події, які вчора відбулися у сесійній залі парламенту. Про це з трибуни ВР заявив лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко, передає УНІАН.

За його словами, вчора представники фракції Партії регіонів жорстоко побили депутатів з опозиції. "Такі дії не можна виправдати нічим. На жаль, такі дії з боку влади уже стали тенденцією", - сказав Мартиненко.

Він нагадав, що такі саме дії були вчинені і по відношенню до депутатів фракції НУ-НС під час ратифікації Харківських угод.

Мартиненко наголосив, що вчорашнім подіям має бути дана жорстка оцінка з боку Президента України Віктора Януковича, прем`єр-міністра Миколи Азарова та голови Верховної Ради України Литвина, а винні мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

На переконання Мартиненко, на керівництві держави також лежить відповідальність за вчорашні події. "За скоєння злочину ми вимагаємо відставки голови Верховної Ради України Володимира Литвина", - сказав він.

БЮТ: в Україні жорстоко вбиті залишки демократії

Фракція "БЮТ-Батьківщина" заявляє, що в Україні "вбиті залишки демократії". Відповідну заяву зачитав у сесійній залі в п’ятницю вранці лідер фракції Іван Кириленко. "Вчора в цьому залі брутально, жорстоко, з небувалим цинізмом вбиті залишки української демократії. Сьогодні її попрано", - заявив він.

"Хто б що не говорив, які б аргументи не демонстрував, але такого нелюдського обличчя ненависті, нестримної злоби, жаги не просто калічити, а вбивати у цій священній будівлі ще не було", - наголосив Кириленко.

Він нагадав, що нинішня більшість, перебуваючи в парламентській опозиції свого часу, "місяцями" блокувала роботу парламенту. "Хтось за це вас притягав (до відповідальності), арештовував, бив, калічив чи вбивав?", - запитав Кириленко.

"А на хвилинку уявіть, що з вашим лідером ми вчинили б так, як вчинили сьогодні з нашим? Яка була б ваша реакція?", - запропонував лідер фракції "БЮТ-Батьківщина". "Вчора ви чітко й однозначно продемонстрували: для боротьби з інакомисленням у вас лишився один-єдиний аргумент і шлях: знищувати, зачищати, стирати з лиця землі своїх колег і опонентів", - заявив Кириленко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1025 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ